Sam dużo jeżdżę rowerem na kilkudniowe wypady po kraju i nawet w słoneczne dni zakładam kamizelkę odblaskową, do tego odblaski na elementach wyposażenia roweru, a w deszczową pogodę obowiązkowo widoczne oświetlenie z przodu i z tyłu. Mimo to zauważyłem że sporo kierowców wyprzedza rowerzystów nieprzepisowo. Dosłownie na centymetry. Nadmienię że sam jestem kierowcą od 5 lat i nie staję po żadnej ze stron. To tylko moje własne obserwacje.
Ludzie kuźwa jeśli jechała rowerem to ma posiadać światło przód tył a nie kamizelkę odblaskowa. Gdyby ta kamizelka wystarczyła to w samochodach nie było by świateł mijania tylko były by oklejone kamizelkami odblaskowymi. Niestety rowerzyści o tym chyba nie wiedzą a szkoda życia bo ile jest warte życie jeśli oświetlenie można kupić za kilkanaście złotych .
no i co teraz powie policja ? dalej dawajcie ludziom glupie zabaweczki i gadżety iphony i korzystajac z nich podczas jazdy. jeżdze po piotrkowie to co drugie skrzyżowanie widze jakas lalunie co nie moze oderwać wzroku od swojego facebookowego lustereczka ktore prawde jej powie, ze jest najpieknijesza w swiecie...zalosne
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!