no i co teraz powie policja ? dalej dawajcie ludziom glupie zabaweczki i gadżety iphony i korzystajac z nich podczas jazdy. jeżdze po piotrkowie to co drugie skrzyżowanie widze jakas lalunie co nie moze oderwać wzroku od swojego facebookowego lustereczka ktore prawde jej powie, ze jest najpieknijesza w swiecie...zalosne
Ludzie kuźwa jeśli jechała rowerem to ma posiadać światło przód tył a nie kamizelkę odblaskowa. Gdyby ta kamizelka wystarczyła to w samochodach nie było by świateł mijania tylko były by oklejone kamizelkami odblaskowymi. Niestety rowerzyści o tym chyba nie wiedzą a szkoda życia bo ile jest warte życie jeśli oświetlenie można kupić za kilkanaście złotych .
Sam dużo jeżdżę rowerem na kilkudniowe wypady po kraju i nawet w słoneczne dni zakładam kamizelkę odblaskową, do tego odblaski na elementach wyposażenia roweru, a w deszczową pogodę obowiązkowo widoczne oświetlenie z przodu i z tyłu. Mimo to zauważyłem że sporo kierowców wyprzedza rowerzystów nieprzepisowo. Dosłownie na centymetry. Nadmienię że sam jestem kierowcą od 5 lat i nie staję po żadnej ze stron. To tylko moje własne obserwacje.
kamizelka spełnia swoje zadanie tylko wtedy jeśli nie pada deszcz a jeśli jest wilgoć i leje wcale kamizelki nie widać w deszczu sam sie o tym przekonałem kiedy rowerzysta pojawił się w moich światłach auta . Rowerzysta był jak widmo bez oświetlenia i dobrze w trudnych warunkach wolno jechałem bo inaczej mogło być źle. Tanie kamizelki to zwyczajne buble a jednak wielu rowerzystów bez oświetlenia po nocy jeździ
Na oświetlenie marszów, pochodów, "bohaterów" nie tylko wyklętych i budynków kościelnych - na to pieniądze zawsze się znajdą. Zwyczajni ludzie - a niech zdychają!
Jak nazwać kierowcę, który najeżdża na rowerzystkę jadącą w kamizelce odblaskowej?
Tam jest było i będzie niebezpiecznie zarówno dla rowerzystów jak i pojazdów,które mijają na trzeciego.
Ludzie czy wy zeście powariowali?! Nie można winić kierowcy, po prostu mijał się z innym autem i został oślepiony a ta kobieta codziennie tak jeździła sam nie jednokrotnie widziałem jak jedzie tuż przy pasie, musiało się tak skończyć!!! Szkoda, kierowcy bo nie ma jego winy a będzie miał uraz do końca życia
Czy Policja zacznie wreszcie wyłapywać bandytów w tirach pędzących przez Paradyż na tempomatach?Tam nikt nie zwalnia!Gdzie jakikolwiek fotoradar?Gdzie pomiarowy odcinek prędkości?Czy władze gminy nie zobaczą problemu dopóki nie zginie ktoś z ich bliskich?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!