metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aniaaaa ~Aniaaaa (Gość)30.07.2024 16:05

16-latka sprzedawała wiśnie, by zarobić na wycieczkę. Uwaga TVN link:

41

czyli co? ~czyli co? (Gość)30.07.2024 16:17

Trzeci świat.

62

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)30.07.2024 16:28

O jasna ch....! Jak was to boli,że dzieci sprzedają lemoniadę, itp.Zaraz byście te dzieciątka karali poprawczakami, a ich rodziców karą grzywny i więzienia. Ja pierdykam! Lepiej byłoby, gdyby kombinowały skąd wziąć te złotówki ocierając się o pokusy kradzieży? Abstrahując od stanu materialnego ich rodziców to wspaniała dla takich dzieci przygoda i nauka pozyskiwania skromnych złotówek drogą uczciwą i wymagającą od nich w miarę możliwości wysiłku i dobrej woli.Miałam okazję latem ub. roku kupić od kilku małych chłopców lemoniadę swojej roboty (wodę i rozpuszczoną w niej cytrynę, osłodzone delikatnie do smaku) na drodze z Ręczna do Włodzimierzowa i jaka u nich była ogromna radość, że zatrzymałam się przy nich autem i kupiłam kubek tej lemoniady za 2 zł. Trzeba nie wiem jakim być podłym człowiekiem, żeby atakować te dzieci. Również latem ub. roku miałam okazję kupić taką lemoniadę od dziewczynek sprzedających ten napój na jednym z piotrkowskich podwórek. Serce się cieszy gdy się widzi jak te dzieci reagują na widok kupującego od nich napoju. Tylko człowiek o kamiennym sercu będzie wymyślał cuda wianki na kiju,żeby tylko przeszkodzić radości tych dzieci. Poza tym - nie chcesz, nie kupuj, nikt cię do tego nie zmusza,ale pozwól innym ludziom sprawić tym dzieciom radość.

56

DRESIOR ~DRESIOR (Gość)30.07.2024 16:40

Brawo chłopaku!!! Podjade na lemoniadke, a zawistnikom konfidentom krótko-CHWD!!!

67

Aniaaa ~Aniaaa (Gość)30.07.2024 15:57

Ma badania z sanepidu? Jak nie ma to może to jest to niedozwolone. A wiek?

65

Sąsiadka ~Sąsiadka (Gość)30.07.2024 15:34

Gdzie straż miejska i sanepid?

96

Wujek Wojtek ~Wujek Wojtek (Gość)30.07.2024 14:48

Rok temu handlował też po nocy u Bernardyn. Zbierał na hulajnogę.

121

go?ć_mieszkanka ~go?ć_mieszkanka (Gość)30.07.2024 15:54

Coraz więcej jest tych dzieci handlujących,a to lemoniadą , a to bransoletkami,ciekawe co rodzice robią z pieniędzmi od państwa na swoje pociechy

132

ocochodzi ~ocochodzi (Gość)30.07.2024 16:51

Nie boli nas to, że sprzedaje. Boli nas to, że innych za takie coś karzą. Jeden może a drugi nie?

81

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)30.07.2024 18:21

Czytając te komentarze Mam bardzo mieszane uczucia jestem bardzo starym człowiekiem i we wczesnym dzieciństwie dorabialiśmy Chodząc na wieś do chłopa do drobnych robót rolnych widziałem tego chłopca a niestety mam jedną tylko krytyczną uwagę troszkę Było brudno wkoło niego ale niech sobie radzi myślę że za rok będzie już czysto w koło niego

31

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat