To jest problem, który musi zostać rozwiązany w cywilizowany sposób, jeżeli mamy siebie uważać za cywilizowanych ludzi.
Należy utworzyć stałe nośniki reklamy, które nie będą kolidować z estetyką miasta i bezpieczeństwem ruchu.
Jeżeli obecna władza (nie tylko zresztą, w Piotrkowie, bo w całym kraju!) nie uporządkowała problemu billboardów i innych form reklamy w przestrzeni publicznej to znaczy, że ma w tym jakiś interes i jest powiązana z tymi firmami. Trzeba ten rynek uregulować, a żeby go uregulować trzeba jednoznacznych i trwałych uzgodnień z przedstawicielami firm reklamowych.
Przepraszam, ale to nie jest zadanie na miarę takiej ekipy, jak obecna "zarządzająca" miastem.
Kpisz czy o drogę pytasz?
Długu było 150 mln dotąd, teraz Chojniak zaciągnął kolejne 50 mln na spłatę zadłużenia i jest 200 mln.
Inwestycja pt. oczyszczalnia, zdecydowanie za drogi zresztą wariant, milowymi krokami przyspieszy bankructwo Piotrkowa.
Głupota zarządzających tym miastem i nieprzewidywalność tych ludzi jest porażająca.
Przytoczę, co na jednym ze spotkań mówili o takiej polityce Mazur z przedsiębiorcami, niedokładnie słowo w słowo, ale zachowując sens dyskusji.
Skusili się panowie z magistratu pieniędzmi z Unii na oczyszczalnię, stosunkowo dużą kwotą. Więc wybrali bardzo kosztowny wariant tej inwestycji. I dopłacą teraz z własnego, miejskiego budżetu adekwatnie wysoką kwotę, dorzynając miast finansowo raz na zawsze. Bankructwo.
A czy nie należało wziąć z Unii mniejszych pieniędzy, jednocześnie jako wkład własny przeznaczając na ten cel relatywnie mniejszą sumę? A co za tym idzie, zadowolić się inwestycją na skromniejszą skalę?!
Czy jeżeli buduję dom, a nie stać mnie na stolarkę dębową i posadzki marmurowe, to będę sobie na szyję zakładał pętlę finansową, byleby mieć tylko w domu zbytkowne luksusy?
Ależ nie, policzę ile mam funduszy i skoro nie mam ich, niestety, zbyt wiele, to stolarkę założę z plastiku, a podłogę zrobię z paneli. I już.
Od siebie dodam, chyba za ten nieodpowiedzialny krok decydentów miejskich to prokurator powinien być, a dalej - sąd. Rozrzutność to mało powiedziane. Niegospodarność też zbyt łagodne określenie. Więc jak to nazwać?
Ja jestem z tych, co tylko przyglądać się z daleka i krytykować potrafią :-)
A mazur, to nie moje klimaty, wolę rock 'n' roll'a :-)
Święte słowa. Obecna władza nie uporządkowała problemu komunikacji miejskiej to znaczy, że ma w tym jakiś interes i jest powiązana z tymi firmami.
http://www.piotrkowskie.com.pl/prawica/kandydaci.html
Okręg II, poz. 3.: Krzysztof Kurczyna
Działalność gospodarcza, lat 39
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/archiwum/547536,walcza-jak-w-bus-zu,id,t.html
To jest rzeczywiście problem. "Rąbią" po oczach bilbordy i mrugające non stop neony nawet na Starówce :(
Stop z bylejakością i kiczem!
Przestańcie wy już ludziom wodę z mózgu robić. Tymi sondami i ankietami. I tymi postami!
Czy ktoś o zdrowych zmysłach zagłosuje na Dziemdziorę z Milicji Obywatelskiej i członka PZPR Przewodniej Siły Narodu?
A w/g Leszka Moczulskiego Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji. I prawda.
Czy ktoś kto ma resztkę oleju w głowie pójdzie wybrać ponownie Chojniaka???
Liczą się tylko Mazur i kandydaci RiGu.
Może Czapla, ma łeb, ale powolny jest. Kadencję musiałby realizować pewnie z 8 lat a czasu nie ma na zwłokę.
Miasto stoi na skraju bankructwa a wy pierniczycie o Dziemdziorach, Chojniakach, Munikach, Błaszczyńskich i kim jeszcze? Tyłki mieszkańcom trzeba ratować, serio. Bez jaj.
Tyle że brak odpowiedniego kandydata :)))
Maślaczek tak zwany?
Rozumiem, że Pan Mazur jest człowiekiem zupełnie nie powiązanym z systemem komunistycznym.
Mazur=Dziemdziora.
Z calym szacunkiem dla przedmówców. Prezydentów których los mieszkańców niekoniecznie obchodził juz mieliśmy teraz wybierzemy tego który interesuje sie naszymi problemami i nam pomaga niezaleznioe od tego czy pracowała w MO i czy był członkiem PZPR. A juz napewno nie bedziemy głosowali na typowego karierowicza który nie wie czy chce być prezydentem naszego miasta czy radnym sejmiku.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!