ciekawym kandydatem jest Mazur - chyba pomyslę o głosowaniu na niego
pieniądze już mają! tylko im władzy teraz brakuje do szczęścia. tak to już jest. napewno nie zagłosuje gdyż mam uprzedzenie do naszych lekarzy,. którzy nas traktują jak parobków za czasów średniowiecznych.
czy ktoś coś wie o Sylwestrze Łopatowskim....
startuje na radnego z mojego okręgu wyborczego,był ostatnio w naszej okolicy,ale wiecie jak to jest,gdy chce się zostać radnym,klepie się dobrze,byle by tylko głosy były....
kazdy ma swoje poglady i z latwoscia poddaje sie populista!
Mazur jest wlasciwa os. na miejsce prezydeta piotrkowanie gada tylko robi.
Jak mnie pamięć nie myli to za Pola był prezesem MZGK i członkiem SLD.
o. Gracjan Kubica, 25.10.2010
^^^
Ja myślę, że tutaj zawsze trzeba szukać ludzi, którzy są wiarygodni, nie tylko obiecują, ale jakoś po prostu pokazują pokazują całym sobą, że te obietnice, które przedstawiają ludziom, realizują.
Akurat to środowisko, Rozwój i Gospodarność - które znam - nigdy nie zawiodło. Mogę to powiedzieć na podstawie swoich osobistych doświadczeń z lat spędzonych w Piotrkowie Trybunalskim. Ci ludzie kojarzą mi się dobrze, pozytywnie, Mam nadzieję, że za ich obietnicami pójdą również wspaniałe czyny. Zresztą Piotrków zasługuje na to, aby mieć zawsze ludzi dobrych u steru, bo jest to wyjątkowe miasto.
Mnie osobiście to miasto wpisało się na trwałe w sercu i dobro tego miasta jest mi zawsze drogie. Dlatego nie tylko myślę o tym mieście pozytywnie, ale też staram się właśnie za to miasto i jego mieszkańców modlić. Co robię skutecznie - mam nadzieję - od lat.
Pana Marka Mazura znam jeszcze z czasów Piotrkowa Trybunalskiego. Spotykaliśmy się przy różnych okazjach, mieliśmy również nieraz możliwość wymienienia ze sobą uwag na temat funkcjonowania samorządów, bo przecież Pan Marek to - można powiedzieć - wytrawny samorządowiec, jako peeselowiec, z tego co pamiętam, chyba nadal w PSL-u jest, działał, pracował i pracuje.
Natomiast na pewno jego doświadczenia w samorządzie województwa łódzkiego, to korzystne doświadczenia dla miasta. Poza tym, z tego co wiem, również ma swoje kontakty poza granicami tego miasta, poza granicami naszego kraju, również w Brukseli.
Także myślę, że jest to człowiek o takich horyzontach, szerokich znajomościach, a to też jest dzisiaj bardzo ważne dla funkcjonowania miasta, które aspiruje do tego, by podnosić swój poziom życia, aby było atrakcyjne przede wszystkim ofertą pracy, bo przecież Piotrków to - co tu dużo ukrywać - miasto przepiękne, stare, z tradycjami, ale obecnie za mały rynek pracy dla tych ludzi, którzy tam są. A wiadomo, im bardziej bogate miasto, im bardziej szeroki rynek pracy, tym bardziej szczęśliwsi obywatele, a przecież to o to chodzi.
(o. Gracjan Kubica, b. wieloletni gwardian klasztoru ojców Bernardynów w Piotrkowie; posiadacz tytułu Honorowego Obywatela Miasta, przyznanego przez Radę Miasta w 2008 roku; laureat innych piotrkowskich nagród: Złotej Wieży Trybunalskiej, Piotra - Osobowość Roku 2005, nagrody im. Jana Pawła II).
http://www.mediafire.com/?gp3ief3dp72v133
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!