metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Doker ~Doker (Gość)09.05.2011 16:21

Skoro w Piotrkowie tak wszystko super, to może ktoś odpowie - kto jest odpowiedzialny za wyłączenie sygnalizacji na skrzyżowaniu Wojska Polskiego-Jerozolimska? Po co była ta cała przebudowa, założenie sygnalizacji, skoro ona ciągle nie działa? Wjechać z Jerozolimskiej w Wojska Polskiego momentami graniczy z cudem. Co za debil o tym zdecydował?

00

dziadekklozetowy ~dziadekklozetowy (Gość)09.05.2011 14:32

jaki wstyd qmac

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)09.05.2011 15:19

No dobrze. A teraz pytanie. Ile zarobił w zeszłym roku prezydent miasta i jego świta? W prasie podawane są zarobki innych prezydentów miast, wójtów, posłów, senatorów.
Mieszkańcy Piotrkowa czekają na odpowiedź.

00

Edi ~Edi (Gość)09.05.2011 14:14

A co to jest ten cały Newsweek? Toż to prawicowy szmatławiec, konstruowany wg pewnych odgórnych założeń.
Ja mam niby wierzyć w te idiotyczne rankingi? Chyba żart jakiś. Żaden to dla mnie punkt odniesienia, żaden prestiż. Jak jest - każdy widzi. A co widzi, samo dno i wodorosty!
Panie prezydencie oczekuję wyjasnień w sprawie Spektaklu Historycznego, który lekką ręką żeś pan zanegował! Proszę napisać na swojej stronce albo i tutaj wypowiadająca się czasem Elżbieta Jarszak niechaj mi odpowie: czemu Piotrków mimo chęci Bogusława Wołoszańskiego nie stanie się areną Spektaklu Historycznego?! Czemu? Z jakiej przyczyny żeście odrzucili ten projekt i oddali Wieluniowi? Słucham!

Komentarz był edytowany przez autora: 09.05.2011 14:15

00

trybunalczyk ~trybunalczyk (Gość)09.05.2011 13:10

A oto mój ranking: Krzysztof Chojniak, Jerzy Urban, Goebbels. Bajeczki Jedyneczki niech Newsweek niedorozwiniętym dzieciom opowiada[b]

00

Luca ~Luca (Gość)09.05.2011 12:51

Gratulacje Panie Prezydencie !!!

00

Piotrkowianinnnn ~Piotrkowianinnnn (Gość)09.05.2011 10:26

Gratuluję Panie Prezydencie.

00

Tytus ~Tytus (Gość)09.05.2011 10:36

Cytuję:
Piotrków otrzymał miano „Mistrza w dojeniu Unii”. Zdaniem autorów zestawienia - dzięki tegorocznym inwestycjom za 117 mln. zł - miasto ma szansę stać się najszybciej rozwijającym się ośrodkiem w regionie

Hehe, dobre. Chyba najszybciej zadłużającym się miastem w regionie. Inwestycje o których mowa w żaden sposób nie stymulują rozwoju miasta, nie zwiększają potencjału przemysłowego oraz nie dają nowych miejsc pracy. Tym samym nie przyczynią się do naprawy budżetu Miasta. Ktoś będzie musiał spłacić zaciągnięta dziś kredyty, a trzeba pamiętać że jeżeli Miasto nie zrobi nic ze spadającą liczbą mieszkańców i brakiem zatrudnienia w przemyśle, za parę lat może być ciężko spłacić zaciągnięte dziś kredyty.
Budżet może być okrojony o wpływy z faktu istnienia Powiatu Grodzkiego, bo czy jest sens utrzymywania takiego Powiatu w mieście liczącym sobie 70-60 tys. obywateli?. Wtedy zaczną się problemy dla całego Miasta.

00

sklave ~sklave (Gość)09.05.2011 10:38

No i co wyszły gały wam niedowiarki!!!
Tylko potraficie krytykować Jaśnie Panującego nam Prezydenta Chojniaka.
A on nie siedzi bezczynnie! Lecz działa! Widzicie nawet otrzymał miano: Mistrza w dojeniu............

00

Zawiedziony ~Zawiedziony (Gość)09.05.2011 10:42

W tym rankingu brano również pod uwagę możliwość ściągnięcia inwestorów.Przyznam się,że przez ostatnie lata nie zauważyłem by w Naszym mieście powstał jakiś znaczący zakład w którym zatrudniono by naszych mieszkańców.Przecież magazynów nie można do tego zaliczyć.To czym się chwalimy to w większości środki na oczyszczalnie.Nie wspomniano tutaj ile będzie to kosztować poszczególnego mieszkańca,a miejsc pracy coraz mniej.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat