~ciekawy (Gość)
super wiadomość, na przestrzeni lat coraz mniej zindoktrynowanych.
Niech tam sobie pielgrzymują, jeśli chcą. Ale mnie zastanawia pewna kwestia, i liczę na to, że jakiś pielgrzym udzieli mi wyczerpującej i przekonującej odpowiedzi. Mianowicie w Piotrkowie mamy trzy lokalne Matki Boskie, a piotrkowianie mimo tego pielgrzymują do czwartej "zamieszkałej" w innym mieście. Czy te nasze lokalne nie wysłuchują próśb tubylców, czy może nie spełniają życzeń, a tamta z Częstochowy i słucha i spełnia? Jak to jest? Bo ja, jako człowiek z natury praktyczny i leniwy (choć wolę ładniejsze określenia, jak np. "ergonomiczny" lub "energooszczędny") wolałbym się zwrócić (oczywiście gdybym był wierzący, jak pielgrzymi) do tych Matek Boskich, które są na miejscu.
To jak, wyjaśni mi ktoś ten fenomen? Będę wdzięczny.
Światła Boga nie sposób dostrzec poprzez aroganckie rozumowanie, ale przez świętą pokorę. Bóg nigdy nie objawia swojego światła nadprzyrodzonego tym, którzy są go gotowi osądzić i podważyć.
Wierzę we wszechmoc Boga, bogosławię ją i wzruszam się nią.
Ciesze się bardzo i Bogu dziękuje ze są osoby ktorę chcą miedzy innymi nogami wychwalać i dziękować NAJŚWIĘTSZEJ PANIENCE ze chciała każdego z osobna , nasze rodziny, nasz naród i ojczyznę pod Swój Płaszcz. A tym co twierdza ze Pana Boga nie widzieli i mówią ze go nie ma. Powietrza też nie widzą a oddychają im! Niech Pan Bóg wszystkich prowadzi swoimi drogami do Siebie i niech Błogosławi a Matka Boża strzeże i otacza opieką
To ile osób idzie w pielgrzymce ? 400 ?? Najstarszej osobie się nie dziwię ale malutkie dziecko ciągać ?, dziwni rodzice.
Ciekawe co ci ludzie, którzy pewnie w 90 % głosowali na Jarka, na to co wyprawia PIS hahaha
dla tych co nie wierzą, bo nie widzieli...najwyraźniej jest wam dobrze ale wszystko jest do czasu...a potem jak trwoga do Boga
Niewierzący prześmiewcy (nie mówię o kulturalnych ateistach, którzy szanują przekonania religijne), nigdy nie zrozumieją, co znaczy zaduma przed obrazem Matki i wzruszenie, że można tu jednoczyć się z milionami Polaków, którzy realizują pewną drogę życia, choć nie zawsze kroczą tą drogą idealnie
Wrócili już bardziej szczęśliwsi i życzliwsi??? Czy modli się pod figura a itd ... :)))
jestem chrzescijaninem i w Biblii Nowym Testamencie nie ma ani słowa o tym by czcić Maryję jak bóstwo, nie było żadnego maryjnego wniebowstąpienia a katolicyzm wybiera sobie to co lubi z pisma świętego, i w ogóle to jedna wielka sekta. Liczy się tylko WIARA w Jezusa i jesteś zbawiony. bez żadnych obrazków i innego badziewia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!