Poszłabym ale boję się że za dużo monopolowych po drodze bym odwiedziła
Wstyd mi za moje miasto,które porównywano kiedyś z Krakowem.Wstyd za motłoch,który pozostał w mieście.Pielgrzymki są każdego roku i idzie na nie pnajchętniej młodzież,oraz starsze panie.To co się wyprawia po drodze,nie sposób wyrazić słowami.To jedna,wielka rozpięta.Starsi się modlą,a młodzież ma wolność obyczajów,niestety,tych gorszych.Księża też chętnie uczestniczą w rozpuście.
Większość pątników emeryci...mają dużo czasu.
A młodzi?Odsuwają się od kościoła wiadomo czemu...
Poza tym jeśli mają potrzebę,to chodzą na pielgrzymkę.
Ja swojego urlopu raczej nigdy nie przeznaczę na to...
Życzę pielgrzymom, żeby ich intencje były równie czyste po powrocie, jak na starcie pielgrzymki ;)
Kościołowi pisowsko - toruńskiemu serdecznie mówię NIE. I jak widać po pustkach w kościołach wielu Polaków tak myśli. W klasie VI mojego dzieciaka regularnie do kościoła chodzi 4 - 5 uczniów a gdyby KK nie wymusił wliczania oceny z religii do średniej to pewnie połowa (w Polsce) by z niej zrezygnowała. Wiedzieli co robią.
Ludzie, na prawdę taka ciemnota jeszcze panuje, że wierzycie w jakiegoś boga, którego nikt nigdy na oczy nie widział i nie ma żadnych dowodów na jego istnienie??? Indoktrynacja to silne narzędzie... ale no tak, głupim narodem łatwiej rządzić...
Wolę tłum tych pielgrzymów niż tłum rozwydrzonych "muslimów"!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!