Ten przybytek powinien spotkac taki sam los co stary areszt śledczy
Skąd Państwo wiedzą, że to byli piotrkowianie, a nie było wśród nich TURYSTÓW, o których Piotrków tak się ubiega, i których tak skrzętnie liczy i wypatruje. Wielokrotnie przyjeżdżałam do Piotrkowa na podobne imprezy, ale jak czytam ZNOWU, że uczestniczyli "piotrkowianie", a nieraz i że zaproszeni są "piotrkowianie", to mi się odechciewa przyjeżdżać do Waszego NIEGOŚCINNEGO miasta.
Amorka ukradł i zainstalował u siebie w ogrodzie ówczesny wojewoda piotrkowski. Później amorka odebrano i podarowano przedszkolu. Nie wiadomo, dlaczego od razu nie wrócił na dziedziniec sądowy.
"z charakterystyczną figurką cynowego chłopca"
Nie wiem, z czego była ta figurka, ale raczej chodzi tu o jakiś stop. Czysta cyna nie nadaje się do tego celu - stojąc na zewnątrz w naszym klimacie figurka z czystej cyny zbyt wielu lat by nie przetrwała. Czynnikiem destrukcyjnym są dla cyny niskie temperatury.
Czasem do Piotrkowa zawitam z teściami,na kawkę i do Ikei.Nie podniecałbym się tym pałacem
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!