Propaganda sukcesu jest wielka. Artykuły z ostatnich miesięcy: Motex upadł, huta Jarosty upadła w sumie bez pracy ponad 500 osób... Średnio inteligentny szympans widzi że coś w tym spadku bezrobocia jest nie halo. To że "stopa bezrobocia" spada nie jest jednoznaczne ze zwiększeniem się ilości miejsc pracy, wszystko zależy jak i kto liczy... Gratuluję pani dyrektor kreatywnej księgowości. Tylko dokąd to prowadzi, nie ma bezrobotnych to komu potrzebny urząd pracy
A jak wyjedzie kolejny milion Polaków za granicę w poszukiwaniu pracy i chleba to bezrobocie spadnie do 4 procent i będzie rekord ! ! ! Platforma Obywatelska jest niewładna nic zrobić w sprawie bezrobocia. Zresztą jak każda inna partia. A pomysł PiSu, aby dawać po 500 zł na dziecko jest idiotyczny. Bo to dziecko, jak stanie się dorosłe, to i tak wyjedzie z tego bu...lu. Państwo poniesie nakłady na kształcenie dziecka, leczenie, ale jest na tyle "głupie" że nie stworzy mu później warunków do pracy, aby odzyskiwać poniesione wcześniej nakłady. Skorzystają na naszych obywatelach inne kraje. I problem poważny się zacznie dopiero wtedy jak ci co wyjadą za granicę, ściągną do siebie całe rodziny i tym samym przestana transferować do bu...lu pieniądze. I wtedy zacznie się prawdziwa ekonomia w środku Europy....Skończą się idiotyczne zakupy helikopterów dla armii ( albo dla polityków w celu szybkiego oddalenia się z miejsca niebezpiecznego) i inne genialne pomysły ćwierć inteligentów...
Niech się wypchaną w tym PUP-ie. Jest taka jedna w pok. 9, która ludzi chciałaby tylko wykreślać, że są zbyt bierni. A co mają niby zgodzić się na pracę za 800 zł/10 godzin i to jeszcze na umowę śmieciową?
Prawdziwe bezrobocie jest dużo duzo niższe. Mnóstwo ludzi przychodzi rano się odfajkować bo śpieszą się do pracy. Takiej na czarno. Sporo osób pracuje, ale w PUP sa zarejestrowani. Taka jest prawda o tych cyferkach.
hurra!!! już niedługo nie będzie bezrobotnych i będzie można zaorać ten urząd hipokryzji i dyletanctwa.
Ten Kosiniak-Kamysz to już jest szczyt szczytów głupoty: ten portal jest dla bezdomnych - a wydano na ten cel 49 mln złotych. Link do głupoty: https://empatia.mpips.gov.pl
ten urząd (jak kilka innych) jest nikomu do niczego nie potrzebny (może poza "pracującymi" tam "specjalistami"). niedługo wybory, zróbmy coś żeby rozpieprzyć ten chory system i zagłosujmy na partie antysystemowe.
ale SCIEMA. gdy straciłem prace a potem byłem zarejestrowany pani w biurze powiedziała mi "no ale Pan powinien znalesc sobie znajomosci w poprzedniej pracy by poszukać nowej..." - i jak tu takiego tępego babsztyla nie walnąć 10 kilowym młotkiem/??? ja mam mieć jezcze znajomosci od roboty??? to od czego JEST TEN CAŁY URZĄD PRACY!!!! i owszem poradziłem sobie, Urząd pracy nigdy w niczym mi nie pomogł, swoje statystyki niech wsadzą sobie w d....
He he wybory idą w sumei dużo ludzi na staże wysłali i dlatego. Poczekajmy trochę po wyborach znowu wróci duże bezrobocie.
dobrze że niż demograficzny to wam się liczby zmniejszyły i jeszcze miesiąc sezonowe pracy i wtedy się pochwalcie tylko obywatel musi pochorować to dopiero wróci do PUP
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!