No to zapraszam przed Biedronkę na Sienkiewicza - tu dziś rozłożyli się z fatałaszkami na przeciwko siebie i zrobili pół metra odstępu, a podobno 1,5-2 m powinno być a my mówimy o noszeniu maseczek:( Tam się przejść nie da!!!
Maseczki na brodzie a dziś jeden "wirus" na Starówce w bramie na głowie. Tak więc niektórzy uważają,że maseczka,to tarcza ochronna i wychodzą,gdzie chcą. Brak maseczki mniej mnie przeraża jak upier.....a, założona na twarz.A co gorsze,to jak ktoś idzie i pali i spod maseczki buch... No żesz tragedia! Smród,szok!
Maseczki nie pomagają, nie zabezpieczają przed wirusem. Nie zabezpieczają przed zachorowaniem-Ł.Szumowski
Maseczka jest dla personelu medycznego. I to maseczka specjalistyczna. Te szyte w domu itd możecie sobie między buty wsadzić. Tak się manipuluje motlochem. Najważniejsze że państwo z kartonu dba o społeczeństwo.
Jeśli idę do no do sklepu czy wsiadam do MZK mam ja zalozonom na twarz ale gdy jestem sam nie wokół nie mam nikogo nie zakładam prawidłowo maseczki tyle w temacie teraz nie wiadomo kogo słuchać komu wierzyć
Dlatego my czyt. Zwykli ludzie nie pracujący w służbie zdrowia powinniśmy nosić wielorazowe, bawełniane maseczki. Nie trzeba ich wyrzucać, są tańsze niż kupowanie jednorazowek co chwila i naprawdę można w nich swobodnie oddychać nawet dłuższy czas, jednorazowe szybko wilgotnieją i wtedy ciężko jest złapać oddech. Co do noszenia mi już dawno odechciało się zwracania uwagi ludziom na to żeby zasłaniali nos, poprawili maseczkę. O czystości tych masek już nie wspominam bo chociażby wyparzenie zajmuje kilka minut. I faktem jest jak ktoś tu wspomniał, że maska nie chroni nas tylko tych obok przed nami i na odwrót, dlatego mimo wszystko są ważne. Nie wiemy czy nie jesteśmy chorzy bezobjawowo i możemy zarażać, maska przed tym chroni. No wygadałam się :-)
Kto dzisiaj oglądał XIX Sesję Rady Miasta w Internecie na Youtube? Trwała zaledwie 25 minut. Chyba chodziło tylko i wyłącznie o diety radnych bowiem żadnego aż tak ważnego projektu uchwały nie było żeby sesja odbyła się korespondencyjnie jak zapowiadane wybory zaplanowane na 10 maja br.
Ciekawe,jak ten kapuś policzył tą 1/3 ???
Sam nie noszę tej mszmaty,zdrowemu człowiekowi pomaga tyle co stringi na dupie zimą przed mrozem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!