[cytat]Oczywiście wiele w Piotrkowie się zmieniło i żeby to zauważyć nie trzeba mieć sokolego wzroku. Najlepszym tego przykładem jest likwidacja HSG "HORTENSJA", HSO "KARA", ZPDz. "SIGMATEKS" i wielu innych "nierentownych" przedsiębiorstw. Pustkę po tych zakładach zapełniły nowiuśkie kościoły i ekskluzywne agencje towarzyskie. Gratuluję takiego postępu. !
Przepraszam wszystkich za to, że odpowiedziałem na post "97-300". Nie czytełem jego /jej/ poprzednich wpisów i nie wiedziałem co sobą reprezentuje. Przepraszam za tą wpadkę i pozostałych zapraszam do rzeczowej dyskusji.
Pan Ostrowski chyba sam wybrał kandydata bez uzgodnienia z kolegami z lewicy. Na stronie piotrkowskiej lewicy w rankingu prowadzi Czapla to jest numer dopiero:)
Hołd poległym (17.01.2007)Dziś o godzinie 12:00, w dniu rocznicy natarcia wojsk radzieckich na Piotrków, przedstawiciele władz miasta oddali hołd poległym w walce o wyzwolenie miasta spod okupacji hitlerowskiej. Sekretarz Miasta Bogdan Munik oraz radny Rady Miasta Jan Dziemdziora złożyli kwiaty pod Pomnikiem Bohaterom Walk za Wolność i Lud przy Placu Niepodległości.
Po okupacji trwającej od września 1939 roku, hitlerowcy zostali z Piotrkowa wyparci 18 stycznia 1945 roku. Tego dnia nacierające od strony Sulejowa i Rozprzy wojska radzieckie zajęły miasto. W walce o Piotrków zginęło około 1.200 żołnierzy Armii Czerwonej.
Jest to cytat z oficjalnej strony miasta z 2007r.Mam pytanie: jak w tym roku Panowie Dziemdziora i Munik uczcili to wielkie święto?
http://www.online.piotrkow.pl/portal.php?aid=news&news=116894498645acaf5ad4adb
o to chodziło?
Oj, posypią się po niedzieli jedynki z języka polskiego. ;)
To nie to forum !!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!