metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ziomekptb ~ziomekptb (Gość)08.06.2010 13:43

Dobrym kierunkiem w powiecie jest produkcja rolnicza, z której zasłynęła już gmina Grabica specjalizująca się w hodowli trzody chlewnej[cytat]
Jedz sobie tam i pooddychaj ,,świeżym powietrzem" :):):):)

00

ziomekptb ~ziomekptb (Gość)08.06.2010 13:45

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Dobrym kierunkiem w powiecie jest produkcja rolnicza, z której zasłynęła już gmina Grabica specjalizująca się w hodowli trzody chlewnej

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)08.06.2010 13:53

"ziomekptb" napisał(a):

W najbliższych planach nie mam wycieczki do gminy Grabica w tej sprawie. Poza tym, to nie moja wypowiedź, tylko pana Andrzeja Pola, prezesa Regionalnej Izby Gospodarczej. A swoją drogą, to gdzie, jak nie w gminie Grabica, hodować te świnie? W łazienkach blokowych, jako się rzekło wcześniej, już raczej nie.

Komentarz był edytowany przez autora: 08.06.2010 13:56

00

Olo ~Olo (Gość)18.10.2010 20:02

Dlaczego o wyższych technologiach można zapomnieć. Składanie pralek, itp. to nie są aż tak wyższe technologie. Do pracy na linii produkcyjnej nie trzeba nie wiadomo jakiego wykształcenia. A kadra zarządzająca zawsze się znajdzie. Np. Ja (i tu nie przemawia przeze mnie jakiś narcyzm lub inne tego typu określenia).
Nie mówię tutaj o składaniu samochodów czy samolotów. Produkcje pralek, telewizorów są na tyle zautomatyzowane, że z niewielkim produkcyjnym wkładem ludzkim da się uruchomić zakład w PT lub okolicach. Dodam, że takie przedsięwzięcie przyniosłoby miastu raczej korzyści, a nie straty.
Pozdrawiam
Olo

00

Olo ~Olo (Gość)16.10.2010 21:07

Piotrków to miasto umarłe pod względem produkcyjnym. Chwalą się miejscami dla niepełnosprawnych, ale z całym szacunkiem, niepełnosprawni nie podniosą piotrkowską gospodarkę. Trzeba w PT lub okolicy porządnego zakładu produkcyjnego, który by dał jakieś 500 miejsc pracy na początek. Oczywiście mówię tu o zakładzie z kapitałem zagranicznym, który chciałby utworzyć produkcję w PT. Niestety mogę się domyślać, że władze PT blokują takich inwestorów. A nawet jeśli doszłoby do powstania takowego zakładu, to zarządzanie zakładem powinno być po pierwsze głównie przez przedstawiciela z kraju, którego pochodzi kapitał na otwarcie produkcji, po drugie na pewno nie przez tych starych ludzi i dorobkiewiczów, którzy rządzili/rządzą zakładami dawno powstałymi w PT i podupadłymi. Raczej zarządzanie powinno odbywać się przez ludzi młodych, ale z doświadczeniem.
Pozostaje tylko czekać, aż władze PT zachęcą w inwestowanie firmy zagraniczne, bo jakby nie było PT położone jest w miejscu potencjalnie dobrym dla inwestowania, a nie tylko ta logistyka i logistyka. Już można sprać tymi magazynami.
Pozdro
Olo

00

liczygrosz ~liczygrosz (Gość)16.10.2010 22:30

To tak różnie bywa z zatrudnianiem tzw niepełnosprawnych. Najczęściej są zatrudniani sprawni jako niepełnosprawni, a orzeczenia są wydawane w ciekawy sposób. Osoba niepełnosprawna euchowo nie ma możliwości poruszania sie po Piotrkowie. Nie wsiądzie do autobusu, często nie pokona krawężnika. Osoby słabowidzące nie przeczytają rozkładu jazdy, a niewidome w żaden sposób nie mogą skorzystać z tzw ostrzegaczy (np gumowe pasy przed przeszkodami). Sprawni zresztą powinni mieć szanse na zatrudnienie. Podejrzewam że proste prace się znajdą, ale o wyższych technologiach...zapomnimy.

00

Olo ~Olo (Gość)01.11.2010 19:50

http://www.epiotrkow.pl/news/Region-Nowe-miejsca-pracy-w-Radomsku-,5383 a czemu nie u Nas w piotrkowskiem?

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga01.11.2010 22:46

"Olo" napisał(a):
http://www.epiotrkow.pl/news/Region-Nowe-miejsca-pracy-w-Radomsku-,5383 a czemu nie u Nas w piotrkowskiem?

Jak to czemu? Bo nasz prezydent potrafi tylko budować murki, fontanny i przecinać wstęgi. Nie popełnijmy za 20 dni ponownie tego samego błędu!

00

Olo ~Olo (Gość)02.11.2010 17:59

Witam,
to może niech kandydaci na prezydenta i całą tą radę miasta niech się wykażą i działają w sprawie ściągnięcia zagranicznego inwestora.
Zapewne im się to nie uda. HAHAHA:)
Pozdrawiam
O

00

Olo ~Olo (Gość)05.11.2010 22:05

Ciekaw jestem czy piotrkowscy radni, cała kadra "rządząca" myśli cokolwiek nad rozwojem piotrkowskiej gospodarki, a właściwie przemyśle.
Pozdro
Olo

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat