metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)26.08.2010 00:40

"na-uklady-nie-ma-rady" napisał(a):
"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Dobry tekst i dobrze napisany.
Ale ja nie jestem plastykiem miasta i nie mam artystycznej duszy, tylko mocno stąpam po ubitej ziemi.
Jako skrajny pesymista (ale, nie z urodzenia!) zupełnie nie widzę szans na zmianę mentalności piotrkowian.
Dzięki za dobre słowo Panie Piotrze! Myślę, że chyba bardziej trzeba zmieniać mentalność naszych urzędników niż nas samych. (...) To żywcem nadaje się do księgi Guinessa.
I co na to nasz plastyk miejski i ponoć wielki esteta Pan Gajda tak bardzo bolejący nad naszą piotrkowską mentalnością? Panie plastyku, bujasz Pan w obłokach, a potykasz się na prostej drodze.
(...) Kto był w Szymbarku to pewnie widział te tłumy chcące wejść do jedynego w Polsce domu stojącego na dachu. Pochodzić po suficie niczym komar lub mucha. Po wyjściu z takiego miejsca człowiek ma wrażenie jakby wypił parę piw za dużo.
Podobne odczucia mieliby pełni wrażeń turyści opuszczający nasze miasto, a wszystko za sprawą jakiegoś skromnego i pewnie niedocenianego urzędnika lokalnego magistratu.

Hej, Ty, "na-uklady-nie-ma-rady"!
A co ja mam Ci napisać. Że "bez komentarza?". Bez.
Wszystko co do joty się zgadza.
Piszesz o księdze rekordów Guinnessa. Tak, ten wyczyn kosiarzy jak najbardziej powinien trafić na łamy tej księgi.
Chociaż mnie bardziej to pachnie Mrożkiem.
A cały ten magistrat to - wypisz wymaluj - urząd opisany przez Kafkę w "Procesie".
Martwi mnie jedno. Mój los. Bowiem gdy napiszesz jeszcze kilka następnych komentarzy w takim duchu, w takim stylu, to mnie zabraknie roboty! I paru innym dyskutantom z forum także zagrażasz.
Żartowałem. Pisuj, wiadomo, że na tej niwie pracy nam nigdy nie zabraknie!
Pozdrowienia!

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)26.08.2010 00:43

Bardzo przepraszam, ale przeoczyłem ważne wyznanie z tego wywiadu.
"Plastyk miasta... Nie jest to funkcja, która ma szczególne uprawnienia do tego, żeby coś zmieniać. (...) Dlatego jest to bardziej tytularna funkcja."
A czy pensja także tytularna, czy jednak - realna?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat