Pytam do czego tu wrócić ????????????????- nikt zdrowy na umyśle nie wróci ,żeby pogorszyć sobie standard życia i stracić wszystko czego się dorobił za granicą.
Wy lepiej nikogo nie zachęcajcie , nie przeszkadzajcie ,ludzie wiedzą sami najlepiej co jest dla nich dobre a co złe.
Nie wiem jak to jest z zagranicą, ale jeśli wyjeżdżasz do pracy do, przykładowo, Warszawy, to obok wyższych zarobków masz dużo wyższe koszty życia niż w Piotrkowie... więc nie wiem do końca czy warto.
Z drugiej strony w miastach tej wielkości co PTb zazwyczaj chyba są jakieś duże zakłady pracy (takie, które zatrudniają szeregowych pracowników, inżynierów, księgowych, sprzątaczki itp). U nas jest Haering i długo nic oprócz magazynów. Może jakaś Specjalna Strefa Ekonomiczna przyciągnełaby duże firmy.
Bo pewnym jest, że ludzie wrócą do Piotrkowa tylko, jeśli stosunek zarobki/koszt życia będzie tutaj tak samo dobry jak w Londynie, Essen czy pod Paryżem.
ja jakoś dawałem rade do 30, ale też mnie to już nie bawi i wyjeżdzam. W Holandi czy Niemiec nawet poł roku porobisz a potem jeszcze przez 3 miechy około 500-600 euro ich zasiłku. to lepiej nawet na pól roku wyjechać a potem na pól roku wrócić i mieć długie wakacje i jeszcze i tak zarobi sie wiecej niż tu jak nie jestes synem masona.
Za co ten Pan chce tych ludzi premiować zwolnieniami podatkowymi czy innymi ulgami. Może by tak pomyśleć o tych, którzy nie wyjechali i chcą związać się z miastem na stałe?
Dlaczego młodzi wyjeżdżają? A dlaczego ja was urzędnicze, pasożytnicze k.... tak nienawidzę?
Wyjeżdżają najlepsi, młodzi , odważni przedsiębiorczy. Gdybym był młody nawet chwili bym się nie zastanawiał. O niczym innym tak nie marzę, jak o tym by wyrwać się z tego p.......... burd... i choć trochę za późno, myślę że w końcu muszę to zrobić.
A czym tu zachecać? 0 miejsc pracy, a rano wstajesz wychodzisz na dwór i "szambiarkę" czuć w całym mieście.
Ludzie Ja pracuje w Uk w Manchester i za 2000zł to bym napewno nie wrócił.Jak za to wogole żyć jak ma się dwójkę małych dzieci. byłem ostatnio w Piotrkowie dwa tygodnie temu i nic się tam nie zmienia pracy zbytnio niema jedynie magazyny i Hering dwóch dużych pracodawców
do czego tu wracac jak w tym miescie nie ma nic dla młodych pracy mieszkań i życia na poziomie a miasto zamiast inwestować w coś dla młodych ludzi to stawia mediateki gdzie miasto jest zbyt biedne na takie inwestycje i najmiejsze zarobki tu sa w kraju
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!