metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
taki jeden taki jedenranga04.02.2014 15:37

@bonn
Odszczekuję!
:)

20

V8 ~V8 (Gość)04.02.2014 15:58

"broda" napisał(a):
Nie uważasz, że prawo o ochronie danych osobowych jest do kitu?

Wymyślono je głównie po to żeby chronić złodziei tych siedzących na wysokich stołkach w Warszawie na Wiejskiej a takie smarki jak ten na filmie również korzyść z tego maja! Po to żeby robole nie wiedzieli ile prezesi i dyrektorzy mają a kiedyś to wszystko było jawne.

30

rt ~rt (Gość)04.02.2014 16:00

"bonn" napisał(a):
To nic nie da ponieważ kradzież poniżej 200zł (chyba do tylu podniesli w zeszłym roku) jest uznawana za niską szkodliwość czynu i ludki zostają tylko spisani i koniec sprawy. Sposobem na walke ze złodziejami jest obniżenie pułapu od którego mówimy że ktośjest złodziejem:)

Kradzież do 400 zł będzie wykroczeniem
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130909/KRAJ/130909632[cytat]

20

bokser ~bokser (Gość)04.02.2014 16:36

"Tomasz-lagiewski-Stacyjka" napisał(a):

Zatrudnić na umowę zlecenie kogoś kto przypilnuje sklepu i da nauczkę i sprawa załatwiona będzie raz na zawsze

21

piotrowa ~piotrowa (Gość)04.02.2014 18:41

Może ktoś by się zajął sprawą włamań do firm i mieszkań w Piotrkowie, złodzieje w kilka minut okradają pomieszczenia, zanim zjawi sie policja czy grupa interwencyjna, popytajcie jak się włamują, maja metodę łamania zamków.

20

nowy ~nowy (Gość)04.02.2014 19:05

"alf" napisał(a):

monitoring miejski nie jest zamontowany w sklepie, co piszesz za bzdury

00

Lesina23 Lesina23ranga04.02.2014 23:10

"broda" napisał(a):

Nie uważasz, że prawo o ochronie danych osobowych jest do kitu? Chroni nie tych co powinno.

Czy ja wiem wg mnie chroni dobrze i dobrych ludzi sory ale chciałbyś np kiedyś przeglądać portal taki jak np Wiocha albo podobny gdzie się nabija z ludzi i zobaczyć tam swoją fotkę i wiedzieć że nic nie możesz zrobić żeby to znikło z internetu?? wg mnie to rpawo działa dobrze

"Tomasz-lagiewski-Stacyjka" napisał(a):
w związku z poniesionymi stratami moralnymi itd

Jak wytoczysz taka sprawę to cie nawet sędzia wyśmieje po 2 latach sądzenia się. Wg mnie zamieszczenie w sieci filmiku z monitoringu jest mało śmieszne i mało ciekawe bo ludzie i tak to wysmieją bardziej ekonomiczne i mogace przynieśc sukces w obronie przed takimi ludźmi jest zatrudnienei ochroniaża którego widać bo to moze odstraszyć dzieciaki

00

MrE ~MrE (Gość)05.02.2014 03:25

Kradzierzą można nazwać prace za 1000 zł miesięcznie i za to trzeba się wziąc a nie za dzieciaka co pierdołe sobie przywłaszczył. Jak by go było stać to by sobie kupił. A włąściciel niech zatrudni ochroniarza z grupą inwalidzką bo pewnie na takiego go stać a w sumie każdy recista pójdzie pracowac za 500 zł by dorobić do ręty.

01

broda ~broda (Gość)05.02.2014 08:14

"Lesina23" napisał(a):
wg mnie to rpawo działa dobrze

Taak. Brak nazwiska na domofonie to ochrona danych. A to bidne pogotowie szuka delikwenta, a później płacz, że nie przyjechali na czas. Ktoś popadł z jednej skrajności w drugą.

10

Lesina23 Lesina23ranga05.02.2014 08:38

"broda" napisał(a):
Brak nazwiska na domofonie to ochrona danych.

Hmm tutaj mówimy o ochronie danych osobowych które daje nam prawo a brak nazwisk na domofonach to jest wola tylko spółdzielni, własciciela bloku lub samych mieszkańców. Brak nazwisk na domofonach to nie jest żadne zarządzenie państwowe, więc nie można mieć żali o to do ochrony danych osobowych. Wg mnie nazwiska powinny być na domofonach tak samo jak nazwisko i nr na domkach jednorodzinnych.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat