Po pierwsze nie zadłużać miasta. Ściągać inwestorów, obniżyć podatki. Obciąć socjal ile się tylko da - pieniądze mają płynąć wyłącznie z pracy.
Może lepiej nie rewitalizować a naprawiać. Sprawa jest "diabelnie prosta". Zacząć od ulic i chodników. A tu jest co "rewitalizować" roboty starczy na lata. Przy dziurawym budżecie na dziesiątki lat. Nic tu nie trzeba konsultować bo mieszkańcy mówią o tym od lat.
więcej stref płatnych i wyższa cena parkowania, wrony będą się miały dobrze
Na zdjęciu widzę jakąś betonową pustynię z pojedynczymi kępkami zieleni, prawie jak w piosence pani Ostrowskiej, "Nad ogromną betonową wsią". Ja też jakoś betonowo to postrzegam.
Wydać zgodę na postawienie dwóch Biedronek i jeszcze jeden kościół by się przydał.
A można zrewitalizować władze miasta i powiatu?
Chyba wszyscy chyba widzą co się dzieje z miastem i powiatem. Ekonomiczne dno:(
A może zamiast ciągłej rewitalizacji starówki, teraz warto coś zrobić dla mieszkańców. Nie każda ulica może liczyć na remont (jak Zalesicka). Ja bym raczej postawił na lampy na Rakowskiej, chodnik dla mieszkańców Meszcz, więcej dróg dla rowerów w mieście, dodatkowe "przeprawy" na Strawie na os. Sulejowskim, jakiś kompleks rozrywkowe-wypoczynkowy na słoneczku... nwestycji jest sporo. Nie pchajmy całej kasy w starowke.
To ja mam pytanie do władz miasta: kilka lat temu prowadzono konsultacje społeczne w sprawie kierunku rewitalizacji Starego Miasta. Niech pan Chojniak łaskawie powie ile postulatów zgłoszonych wtedy przez mieszkańców zrealizowano? Nic sobie nie robicie z tych konsultacji - większość wypowiadała się przeciw tworzenia stref parkingowych na Starym Mieście, a wy ją w ciągu kilku lat poszerzyliście. Przypomnę, że początkowo na Pl. Czarnieckiego nie można było parkować w jego części najbliżej Rynku, potem pozwoliliście na parkowanie na Rycerskiej (część przy Wojska Polskiego) a teraz na części przy Pl. Niepodległości.
O czym to stado oszalałych ludzi mówi i pisze??? Miasto zatraca się w szarości i beznadziejności a ci będą rewitalizować. Dla mnie to będą marnować nasze pieniądze i przelewać w prywatne kieszenie. Niech ci światli ludzie zagubieni w ciemności dziejów XXi wieku zobaczą co się dzieje w Jędrzejowie, Radomsku czy Tomaszowie. Rosną strefy ekonomiczne a w nich powstają nowe zakłady pracy. Zapraszam do Jędrzejowskiej Podstrefy Krakowskiej Strefy Ekonomicznej. Ruszczie głowami i zacznijcie robić coś dla inwestorów. Mieszkańcy sami sobie poradzą. Nie musicie nas uszczęśliwiać drzewkami, kostkami czy innymi ławeczkami dla ptaków. Uwolnijcie z tych waszych ciasnych głów myśli twórcze i zacznijcie działać.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!