Cudowny tekst...a co piłeś?
Masz rację i masz moje poparcie. Malkontenci, narzekający na prowincjonalizm i małomiasteczkowość, sami dali właśnie świadectwo, jak bardzo obrazują ową małomiasteczkowość. Narzekanie dla narzekania. Tyle.
Jakoś łatwo zazdrościć innym miastom festiwali, happeningów, tkanki skandalizująco-artystyczno-eventowej, a jak co do czego to wolą stagnację. Idź jeden z drugim i pogadaj z tymi performerami. Nie? No jasne, w jakim języku się dogadacie, wy małomiasteczkowe gnioty? Obycia wam brak i tyle. Na tym polega różnica między dużym a małym miastem: w metropolii wszystko ujdzie, w wygwizdowie wszyscy się burzą i stają na straży moralności. Kpina.
Całą tę teorię znam od lat na poziomie wystarczającym.
To typowy przykład dorobienia ideologii do niczego.
Piotrkowskie akcje perfomance śledzę od początku.
Wiem dużo więcej, aniżeli wynika to z samych pokazów.
Dobry obyczaj każe mi jednak nie dzielić się tą wiedzą z ogółem dla dobra innych osób, niż artyści.
Kontemplujcie sobie te dzieła sztuki, poczynając od tych z poniedziałkowej inauguracji:
------------
Prezydencie Krzysztofie Chojniaku!
Rado Miasta Piotrkowa!
Na jakiej podstawie wydajecie pieniądze z podatków mieszkańców Piotrkowa Trybunalskiego
na to?
I na to?
I jeszcze zyjesz? Szok !!!!!!!!!
Oczywiście, pośród uczelnianych naukowców najbardziej liczą się może niezbyt miarodajne, ale za to giętkie językowo opinie naukowe ekspertów, którzy sami przyznają, że... nigdy na żadnych "Interakcjach" i innych -akcjach nie byli i żadnego z tych dzieł nie widzieli. Nie mówiąc już o znawstwie tzw. kuluarów "twórczych".
Recenzenci ksiąg nieprzeczytanych...
Miłej zabawy!
Takim artystą to ja zostanę bez problemu. Za podatników kasę pojeżdzę sobie po świecie. W Paryżu przedstawię pracę- " Suche majtki na dnie Rowu Mariańskiego" , w Seattle - " Mucha w wulkanie Rainier", a w Pekinie- "Krzesło reżysera w szambie". Czekam na propozycje, jestem dyspozycyjny czasowo i otwarty na współpracę. Dzwonić po 23.33...
Zdjęcia te są dostępne w publicznym obiegu. U dorosłego budzą niesmak i zażenowanie. A młodemu czy dziecku jak wytłumaczyć? Że to już zboczenie czy jeszcze żałosny wygłup?
No właśnie!!! Na to idzie nasza kasa......., no i na panią asystent!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!