Łódzkie regionem stulatków. Życie jest piękne po setce. Park, ławeczka, laseczka, markowe ciuchy, partner obok i jaki dodatek specjalny. A miałem ten ZUS za największego złodzieja. Myliłem się przepraszam. To ten u góry jest winny że nie każdemu daje szansę dożyc do ponad stu lat. Tylko patrzeć jak prorok Kaczyński podniesie wiek emerytalny. Piaski Egiptu dla każdego prawdziwego emeryta. Foto na stronie: http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia.
Złe to są wiadomości dla przyszłych stulatków bo jak się ZUS połapie że tylu jest wiekowych podniesie granicę wypłacania ' sowitych ' świadczeń o kolejne dwadzieścia lat.
Ufff... czuję się pokrzepiony!
Zakładając, że zasady się nie zmienią (taaa, nie zmienią, hahaha!), jeśli dożyję setki, to samego dodatku do emerytury będę pobierał tyle, na ile dziś muszę prawie dwa miesiące tyrać. Pozostanie mi tylko rozwiązać problem, jak od czasu osiągnięcia wieku emerytalnego dożyć do setki za 1/3 obecnych dochodów, bo mniej więcej taka będzie zusowska emerytura (zakładając, że jeszcze będzie). Jak to mi się uda, to po setce już tylko żyć, nie umierać!
Może jeszcze młódki-siedemdziesiątki na głodowych emeryturach będą się mną interesować? ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!