metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
luzik luzikranga17.08.2016 19:17

Liczby już, niestety, nieaktualne. Dzisiaj pochowano sulejowską stulatkę...

12

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)17.08.2016 21:22

Cytuję:
A warto żyć z ZUS-em dłużej, bo każdy świadczeniobiorca z chwilą osiągnięcia wieku (100 lat), otrzymuje od prezesa ZUS-u honorowe świadczenie, którego wysokość jest równa aktualnej kwocie bazowej i wynosi obecnie 3 408,62 zł. Co istotne, nie jest to świadczenie jednorazowe, ale wypłacane co miesiąc, dożywotnio, obok wcześniej przyznanej emerytury. Osobom tym należą się więc od chwili ukończenia 100 lat dwa świadczenia wypłacane równolegle – informuje nas Monika Kiełczyńska, regionalny rzecznik ZUS w woj. łódzkim.

Ufff... czuję się pokrzepiony!
Zakładając, że zasady się nie zmienią (taaa, nie zmienią, hahaha!), jeśli dożyję setki, to samego dodatku do emerytury będę pobierał tyle, na ile dziś muszę prawie dwa miesiące tyrać. Pozostanie mi tylko rozwiązać problem, jak od czasu osiągnięcia wieku emerytalnego dożyć do setki za 1/3 obecnych dochodów, bo mniej więcej taka będzie zusowska emerytura (zakładając, że jeszcze będzie). Jak to mi się uda, to po setce już tylko żyć, nie umierać!
Może jeszcze młódki-siedemdziesiątki na głodowych emeryturach będą się mną interesować? ;)

Komentarz był edytowany przez autora: 17.08.2016 21:26

30

kalina ~kalina (Gość)17.08.2016 19:01

moja ciocia tez ma sto dwa latka ciociu zdrowia

30

Piotr100 ~Piotr100 (Gość)17.08.2016 16:09

A ile jest stulatków w Piotrkowie Tryb.? Nie napomniane...

20

Cynik ~Cynik (Gość)17.08.2016 08:31

Złe to są wiadomości dla przyszłych stulatków bo jak się ZUS połapie że tylu jest wiekowych podniesie granicę wypłacania ' sowitych ' świadczeń o kolejne dwadzieścia lat.

60

sklave sklaveranga17.08.2016 08:09

Łódzkie regionem stulatków. Życie jest piękne po setce. Park, ławeczka, laseczka, markowe ciuchy, partner obok i jaki dodatek specjalny. A miałem ten ZUS za największego złodzieja. Myliłem się przepraszam. To ten u góry jest winny że nie każdemu daje szansę dożyc do ponad stu lat. Tylko patrzeć jak prorok Kaczyński podniesie wiek emerytalny. Piaski Egiptu dla każdego prawdziwego emeryta. Foto na stronie: http://sklave.manifo.com/smieszne-zdjecia.

35

Kościelna ~Kościelna (Gość)17.08.2016 07:18

200 lat wszystkim stulatkom niech oskubią z kasy ZUS i KRUS

142

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat