Rzeczywiście jest się czym pochwalić .Okradli społeczeństwo które płaci na nich podatki o 160 tys. Brawo. Dokupić jeszcze kilka np. 4 to będzie 640 tys. a wtedy będzie można obcy kapitał zwolnić z podatków bo wybuduje nowy market.
I gdzie są te pieniądze ??? Dlaczego za to nie wyremontują min. Alei Sikorskiego ???
Im to nawet kogut znosi jajka
Listę najbogatszych ministrów otwiera....
....Jan Rostowski. Lektura jego oświadczenia majątkowego potwierdza, że szef resortu finansów wie, co robić z pieniędzmi i nie narzeka na ich brak. Rostowski jest bowiem posiadaczem aż ośmiu nieruchomości. Trzech domów o powierzchni od 120 do 255 mkw. oraz pięciu mieszkań od 80 do prawie 100 mkw. Większość z nich znajduje się na terenie Wielkiej Brytanii. Ponadto w różnych walutach oraz w funduszach inwestycyjnych zgromadził ponad pół miliona złotych!
Na kolejnej pozycji znalazł się Radosław Sikorski. W skład jego majątku wchodzi między innymi 800-metrowy pałacyk w Chobielinie wart kilka milionów zł i 170-metrowe mieszkanie. Na koncie ministra spraw zagranicznych i jego małżonki znalazło się natomiast 40 tys. zł, ponad 45 tys.
dolarów i 3 tys. funtów brytyjskich. Natomiast w funduszach inwestycyjnych zgromadził 650 tys. zł i 70 tys. dolarów, czyli ok. 860 tys. zł!
No a gdzie są na tej liście
nasi piotrkowscy wybrańcy narodu.
http://sklave.manifo.com/
Guzik prawda. Akurat ten fotoradar jest pożyteczny a biorąc pod uwagę tolerancję z jaką jest ustawiany to ci co dostają mandat robią to na własne życzenie i przez własną głupotę. Kiedyś też byłem przeciwny, ale okazuje się że łapią naprawdę tylko piratów drogowych.
..."Tak twierdzi komendant Straży Miejskiej w Piotrkowie. Były lata, kiedy kwota ta wynosiła ponad 240 tys. zł"
tylko ze 160 tys zebrali w pół roku,co daje 320tys zł rocznie :)
No nie ,to nie jest wcale dużo komendanciku
A Ty maddox to pewnie ze straży miejskiej ?
Lepiej by się wzięli z tych lumpów i meneli co stoją pod sklepami. Albo gówniarzy - dewastujących bloki, sikających po klatkach i pilących przed wejściem do bloku. Ale nie oni Mnie znajdą jak źle auto zaparkuje albo za jakąś inną głupotę. Dając mi mandat ci niedoszli policjanci nie muszą się narażać co innego w starciu z osiedlowymi gnojkami.
Błędy tytuł.
Nie zarobili to raz bo by zarobić trzeba mieć zysk. Na razie to mamy obrót jaki wygenerował fotoradar, a zysk to będzie/jest po odliczeniu bandy darmozjadów.
Najważniejsza kwestia - to podatnicy kupili darmozjadom zabawkę, która generuje jakiś "zysk". Ten jakiś "zysk" winien wrócić do społeczeństwa.
Dlatego skoro faktycznie zysk wynosi 160 tys. zł to myślę, że podatnicy powinni się upomnieć o swoje. Dobrym rozwiązaniem byłoby zainwestowanie tej kwoty np. w przedszkola lub inne podmioty, które pomogą społeczeństwu.
Niech mi żaden darmozjad z SM nie mówi o zyskach i pożyteczności tego urządzenia. Pożyteczne to ono będzie gdy wypłacicie zysk społeczeństwu.
Dla mnie większym zyskiem jest i byłoby gdyby przynajmniej jeden radiowóz przez cały dzień patrolował ulice miasta i sprawdzał kto jedzie po pijaku. To jest zysk.
Bardzo dobry pomysł! Czy pieniądze z mandatów nie mogłyby pokrywać kosztów remontów bieżących lub "nie cierpiących zwłoki" - jak Al. Sikorskiego?
Moi drodzy, prawdziwym ZYSKIEM dla społeczeństwa,o ile można tak to nazwać,byłoby zlikwidowanie SM ,etaty przenieść do policji(pewnie coś koło 30 osób) ,auta sprzedać ,a za uzyskaną kwote kupić np 3 radiowozy,a i dofinansowanie dla SM przekazać policji,na pewno byłby większy z tego pożytek.
O ile dobrze się orientuje to SM ma 4 albo 5 pojazdów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!