Szukanie sensacji tam, gdzie jej nie ma. Sam więcej jeżdżę prywatnym samochodem.
Droga redakcjo, co to się porobiło w ogłoszeniach dział "Za Darmo "hula tam teraz czysta komercja, handel tytoniem, oferty pracy,AVON,wynajem mieszkań, zadośćuczynienia pieniężne po śmierci,itd.Ktoś nad tym panuje? Miało być za darmo a jest za kasę. Pozdrawiam.
Jestem za tym by urzędnik zarabiał dobrze, a nawet bardzo dobrze, by jak trzeba jeździł dobrym samochodem, ale jednocześnie by był kompetentny efektywny i nieskazitelny.
Do tego trzeba liczbę urzędników zmniejszyć co najmniej o 70%,by wrócić do stanu jaki był za tzw komuny. Choć i wtedy wydawało się, że jest ich za dużo.
Mnie nie interesuje, ile może przejechać urzędnik. Ale ciekawa jestem, ile wypić może urzędnik!
Jeśli o auta chodzi to ile wlejesz tyle spalą. A urzędnicy? Ile postawisz tyle wypiją... :-))))
Najwięcej paliwa pali z pewnością mój ulubieniec Rafał Cz. Męczące jest to kursowanie pomiędzy Magistratem (dieta radnego), szkołą w Szydłowie (pensja dyrektora), siedzibą Spółdzielni Mieszkaniowej, siedzibą PSL-u czy Starosty... Nie twierdzę, że pan Rafał kursuje na nasz koszt, ale de facto - pośrednio, poprzez max. eksploatację publicznych stołków - tak właśnie jest...
Nie da rady. Nie w obecnej Polsce. Wystarczy popatrzeć na urzędników rządowych... Cały zamęt i bałagan zaczyna się od nich właśnie i ciągnie się aż do szczebla najniższego...
Zapomniałeś? Jeszcze do parafii kursuje...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!