metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ja ~ja (Gość)15.03.2019 10:38

W Sulejowie jest chyba 5 może 6 , ale wszystkie tak przepełnione, że ludzie z boku stawiają reklamówki.

20

gość ~gość (Gość)15.03.2019 11:36

Do -ja- : w Sulejowie tak wysokie koszty wywozu śmieci że ludzie przy tych pojemnikach zostawiają wszystko nie tylko ubrania.

20

gość ~gość (Gość)15.03.2019 14:33

To nie są kontenery pck, ani unicefu, bo takie mają oznaczenia. To pewna firma z Kielc, która ma rzekomo prawa do używania ich logo. Odzież jest prana i sprzedawana w szmateksach, a to co się nie nadaje ląduje przy torach, w rowach i lasach. SM < nie ma za co.

30

cwaniak z miejskiej gazowni ~cwaniak z miejskiej gazowni (Gość)15.03.2019 16:50

O to trzeba zapytać pisowską minister Zalewską !

22

gość ~gość (Gość)15.03.2019 17:20

Przynajmniej niektóre nie należą do PCK

10

gość ~gość (Gość)15.03.2019 19:06

Ludzie musicie zrozumiec, że PCK nie potrzebuje waszych starych gaci i porozwlekanych koszulek. Oni potrzebują pieniedzy, które pozyskują ze sprzedaży waszych starych łachmanów do lumpeksów

40

interes ~interes (Gość)15.03.2019 19:24

PCK nie odbiera, żadnych ciuchów, tylko firma, która je segreguje i sprzedaje do lumpeksów. PCK od tej firmy dostaje na swoje potrzeby parę groszy.

30

gość ~gość (Gość)15.03.2019 13:43

Jakiś czas temu wrzuciłam ubrania do takiego kontenera - ul. Działkowa, po czym hmmm dziwnym trafem po 2 dniach idąc do sklepu widzę jak jeden Pan nosi bluzę którą byla męża - poznalam po charakterystycznym szyciu dziury. Nie chce nikogo osodzac ale Nie wydaje mi się żeby w ciągu 2 dni ubrania były odebrane i przekazane potrzebujące osobie.

23

gość ~gość (Gość)19.03.2019 11:36

Jaki jest tego sens tak naprawdę?
Kilka tygodni temu jak zwykle wyszłam z psem przed blok na osiedlu wyzwolenia. Pojechali panowie którzy oprożniają takie kontenery, patrzę i nie dowierzam podeszłam trochę bliżej.. A panowie co,, lepszego,, odkładali dla siebie wcale zbytnio się z tym nie kryjąc resztę,, łachów,, jak to określili wrzucili w worki i na samochód.. Jaki wniosek że lepiej może jakoś bezpośrednio przekazywać odzież potrzebującym..

01

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat