Jaki jest tego sens tak naprawdę?
Kilka tygodni temu jak zwykle wyszłam z psem przed blok na osiedlu wyzwolenia. Pojechali panowie którzy oprożniają takie kontenery, patrzę i nie dowierzam podeszłam trochę bliżej.. A panowie co,, lepszego,, odkładali dla siebie wcale zbytnio się z tym nie kryjąc resztę,, łachów,, jak to określili wrzucili w worki i na samochód.. Jaki wniosek że lepiej może jakoś bezpośrednio przekazywać odzież potrzebującym..
Jakiś czas temu wrzuciłam ubrania do takiego kontenera - ul. Działkowa, po czym hmmm dziwnym trafem po 2 dniach idąc do sklepu widzę jak jeden Pan nosi bluzę którą byla męża - poznalam po charakterystycznym szyciu dziury. Nie chce nikogo osodzac ale Nie wydaje mi się żeby w ciągu 2 dni ubrania były odebrane i przekazane potrzebujące osobie.
PCK nie odbiera, żadnych ciuchów, tylko firma, która je segreguje i sprzedaje do lumpeksów. PCK od tej firmy dostaje na swoje potrzeby parę groszy.
Ludzie musicie zrozumiec, że PCK nie potrzebuje waszych starych gaci i porozwlekanych koszulek. Oni potrzebują pieniedzy, które pozyskują ze sprzedaży waszych starych łachmanów do lumpeksów
O to trzeba zapytać pisowską minister Zalewską !
To nie są kontenery pck, ani unicefu, bo takie mają oznaczenia. To pewna firma z Kielc, która ma rzekomo prawa do używania ich logo. Odzież jest prana i sprzedawana w szmateksach, a to co się nie nadaje ląduje przy torach, w rowach i lasach. SM < nie ma za co.
Do -ja- : w Sulejowie tak wysokie koszty wywozu śmieci że ludzie przy tych pojemnikach zostawiają wszystko nie tylko ubrania.
W Sulejowie jest chyba 5 może 6 , ale wszystkie tak przepełnione, że ludzie z boku stawiają reklamówki.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!