Również uważam że jak ja zaglądam komuś do kieszeni, to z mojej mi wtedy wyciągają...
Pensja prezydenta powinna być uzależniona od "dobrobytu" mieszkańców. Niestety nie ma wiarygodnego wskaźnika, ale można skorzystać z tych co są. Jeśli jest dobry prezydent, to mieszkańcy np. mają dobrą średnią wynagrodzeń. Prezydent mógłby mieć 2 krotność takiej średniej. Im lepiej mieszkańcom, tym lepiej prezydentowi. Analogicznie można wynagradzać radnych...
Artykuł dla durni. Prezydent zgodnie z ustawą może zarabiać 12300, a Chojniak będzie zarabiał o 65 zł więcej.
Ja uważam, że prezydent Chojniak powinien zarabiać rocznie ten swój milion na urzędzie, ale skoro tak, to ten mózg wszystkich operacji Błaszczyński - dwa miliony, to nawet nie podlega dyskusji.
pan prezydent Piotrkowa powinien zarabiać 5000zl miesięcznie a jak mu niepasuje to dowidzenia nastempny przyjdzie na jego miejsce
Racja, pod warunkiem, że się to faktycznie robi, a nie tylko ściemnia i chowa za równie nieudolnymi współpracownikami. Ale...czy się stoi, czy się leży, dwanaście tysi się należy ;)
< Paweł > do szkoły uczyć się ortografii a nie zabierać się za ustalanie wynagrodzenia prezydenta.Coś trzeba sobą prezentować, jeśli chce się innych pouczać.
Jak dla mnie to prezydent może zarabiać nawet 100tys. zł ale niech będzie dobrym prezydentem, obniży podatki upiększy miasto i powalczy o utworzenie jakiś luk żeby miasto stało się atrakcyjne dla firm.
Brawoooo ,pięknie odpowiedziales Pawlowi :)
I po to właśnie była ta koalicja. A ciemny lud, który ponownie wybrał Chojniaka na prezydenta widocznie lubi być rąbany bez mydła.
I jeszcze słówko do assy: naucz się, kobito, edytować swoje posty, zamiast bezsensownie pisać jeden pod drugim.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!