Niech przestaną "sałaciarze" w Majkowie czy w Piaskach strzelać w niebo swoimi działkami to spadnie deszcz....a tak to tylko huk, puk i chmury się rozchodzą
Piszę, nie w odpowiedzi na twój post, żeby było widać bardziej. Już jakiś czas temu słyszałem, że lasy państwowe mają płacić ogromne pieniądze do skarbu państwa rocznie. To płacą.
Trzeba być imbecylem, żeby kogokolwiek oskarżać o stan pogody. To są zjawiska naturalne, od człowieka niezależne i nie sterowalne.
A ja mam pytanie co do tej pory robił zarząd melioracji i za co bierze pieniążki ? i czy w tej sytuacji ta instytucja jest jeszcze do czegoś potrzebna , po za oczywiście dodatkowym obciążaniem budżetu.
Ale co to obchodzi suwerena? Suweren pali w piecu ruskim wynglem gumą i plastikiem. Wycina lasy, zabija zwierzęta dla przyjemności. Śmieci wypiera.. gdzie popadnie.
Za kadencji tego rządu wycięto w Polsce ogromną ilość drzew! Wprowadzono beznadziejne prawo pozwalające wycinać drzewa bez ograniczeń. Dopiero po około 2 latach się z tego wycofali ale ile drzew przez ten czas wycięto? Ile kasy zarobili Ci co mieli zarobić na tym??
Gdy niski poziom na rzekach nic władze nie robią by koryta rzek oczyścić i pogłębić a później sie narzeka na niski poziom wody. Susza to jedno a opryski dalej nocami robia i każdego ranka pełno syfu na niebie a to ma wpływ na pogodę jaka będzie i w ten sposób zachodnie korporacje opanowują rynki zbytu dla siebie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!