metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_bandzior ~go?ć_bandzior (Gość)01.01.2023 15:08

Konsultacje wśród dzieci w klasach 1-8
Czemu nie podano danych konsultacji w szczególności wieku osób biorących udział w konsultacjach.
Po drugie czemu ten człowiek jeszcze jest w urzędzie?
Każdy jeden obywatel który został by złapany pijany w pracy został by z automatu zwolniony.
A z tego co wiadomo pan Jędrzejczyk prowadził auto służbowe więc pełnił w tym momencie swoją funkcję.

185

go?ć_mieszkaniec ~go?ć_mieszkaniec (Gość)01.01.2023 16:55

Burmistrz mówi że świętować będą na Dniach Rozprzy a jak zwykłe to kłamstwa najlepiej wychodzą tej władzy Oni to świętują codziennie A wójt zaczął już dwa miesiące temu jaka duma a raczej wstyd dla całej Gminy Normalni ludzie jak coś takiego zrobią to tracą pracę i wyrok by był Dobrze że Gmina odzyskała samochód Wstyd żeby trzymać się tak posady chyba dla kasy bez wstydu i honoru Jedzcze pewnie trochę osób trzeba zatrudnić zanim się odejdzie

164

A74 ~A74 (Gość)01.01.2023 18:33

Jestem z miasta to widać słychać i czuć

93

MarioFlame ~MarioFlame (Gość)01.01.2023 13:05

Z początkiem listopada złapany za jazdę po pijaku a z początkiem roku Pan Burmistrz. 2 miesiące to naprawdę za mało, żeby wydać wyrok? Podobno do prostych spraw miały być szybkie sądy. I co? W wielu przypadkach ludzie nie są winni ale do wyjaśnienia sprawy są zawieszeni w czynnościach służbowych. A tu? Żenada.

334

j. ~j. (Gość)01.01.2023 20:29

Bardziej, niż prawa miejskie może by się przydała takiej Rozprzy... obwodnica, bo jak A1 będzie płatna, to przez Rozprzę drogą nr 91 pojedzie o wiele więcej pojazdów, także ciężarowych i szybko miasto Rozprza zostanie rozjeżdżone.

112

wszystkiegodobrego ~wszystkiegodobrego (Gość)02.01.2023 11:12

Przy takiej okazji też nie możecie powstrzymać się od puszczania bąków, złośliwości itp.? Bez tego dzień stracony?
A ja życzę wszystkim mieszkańcom miasta Rozprza wszystkiego najlepszego! Dobrego roku, dobrych lat!

63

Zenobiusz ~Zenobiusz (Gość)01.01.2023 17:31

Ja nie wiem jaki jest sens opowiadać te bajeczki, że utrata praw miejskich to była kara za Powstanie Styczniowe. Po pierwsze na tym terenie odzew był niewielki i walk większych nie było. Po drugie utrata praw nastąpiła w 6 lat po upadku powstania. Strasznie długo. Otóż nie były to żadne represje popowstaniowe, ale najzwyczajniej w świecie wiele miast upadło w tamtym okresie i straciło na znaczeniu. Jednym z nich była właśnie Rozprza, która w tym czasie zamieszkana była przez góra kilkaset osób, a ludność przeważnie zajmowała się rolnictwem. Utrata praw nastąpiła więc na skutek reformy, a wyznacznikiem było nie dawno zakończone powstanie styczniowe, ale liczba mieszkańców czy struktura zamieszkania. Warto mieć na uwadze, że praw miejskich nie utraciły miasta które popierały powstańców a a utraciły te które nie brały udziału w powstaniu. Wiem, że nawet w podręcznikach powiela się tezę o zemście za powstanie, ale to nie jest prawda. Podstawy były jednak inne.

245

kol ~kol (Gość)02.01.2023 13:17

teraz jest Burmistrzem to będzie sklep całodobowy i nie będzie potrzeby jechać po trunki do Piotrkowa

70

lokop9 ~lokop9 (Gość)02.01.2023 11:19

Następny będzie Mierzyn.....

93

Nn ~Nn (Gość)02.01.2023 17:06

Czyli z zapowiedzią wójta oszczędności nie będzie??? Czytając projekt budżetu gminy to o ile się nie mylę deficyt budżetu wyniesie ok. 15 mil.Dług całkowity na koniec 2023 ma wynieść 44 mil. Zł.Tak 44 mil.Piekny prezent na nowy rok dla miasta? Rozprza.
.

41

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat