Nie ma mnie wśród wymienionych. Ale poprowadziłem jeden i jedyny program na antenie radia, był o żółwiach. Przygotowany z moją ówczesną dziewczyną Renatą. Moim pomysłem były też krótkie informacje ze starej piotrkowskiej prasy sprzed 100, 50 i 25 lat.To było lato 1992 roku. Ech fajne czasy. Potem wszystko się posypało trochę. Odechciało mi się wszystkiego,radia też. Zaczęły się studia i wyjazd z Piotrkowa.
Cudze chwalicie a swego nie znacie. Trudno dziś wyobrazić mi sobie to miasto bez radio Strefa Fm. Słucham głównie rano i jest naprawdę spoko.
To jest naprawdę duże osiągnięcie. 30 lat na rynku. Pomimo pewnych wad i tak słucham najczęściej. Gratulacje.
PS: najlepszą audycją był niezapomniany Siber...
06.06.1992 jako świeży żołnierz po przysiędze dostałem na antenie od siostry pozdrowienia i piosenkę IRY.
W tym samym roku śpiewaliśmy przez telefon też na antenie kolędy. Pozdrawiam
Tylko co dała zmiana nazwy Radia Piotrków na Strefę FM? Co to jest strefa FM? FM to akronim oznaczający Frequency Modulation, czyli systemem transmisji sygnału w zakresie fal ultrakrótkich stosowany dziś powszechnie. W żaden sposób nazwa Strefa FM nie identyfikuje radia z naszym miastem. Jeśli dla kogoś nazwa Radio Piotrków była zbyt banalna, to może należało wymyśleć inną, ale związaną z miastem, np. Radio Trybunalskie, Strefa Trybunalska, Trybunalska Fala, Głos Piotrkowa, czy coś podobnego...
W 1992 to ja chodziłem do IV klasy technikum - dla wtajemniczonych TBiRMiUGiW.
Przetrwało jako jedno z nielicznych, ale podobnie jak TV Piotrków, jest zagłuszaczem ciszy.
Dziękuję za to 30 lat.
Kto jeszcze pamięta pozdrowieni na antenie, gdzie dzwonili słuchacze i wymieniali tyśące ksywek:)
A głos Pana Darka i jego lista zwesze przenosi mnie w czasy mojej młodości.
STO LAT dla całej ekipy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!