Dziękuję za to 30 lat.
Kto jeszcze pamięta pozdrowieni na antenie, gdzie dzwonili słuchacze i wymieniali tyśące ksywek:)
A głos Pana Darka i jego lista zwesze przenosi mnie w czasy mojej młodości.
STO LAT dla całej ekipy.
Przetrwało jako jedno z nielicznych, ale podobnie jak TV Piotrków, jest zagłuszaczem ciszy.
W 1992 to ja chodziłem do IV klasy technikum - dla wtajemniczonych TBiRMiUGiW.
Tylko co dała zmiana nazwy Radia Piotrków na Strefę FM? Co to jest strefa FM? FM to akronim oznaczający Frequency Modulation, czyli systemem transmisji sygnału w zakresie fal ultrakrótkich stosowany dziś powszechnie. W żaden sposób nazwa Strefa FM nie identyfikuje radia z naszym miastem. Jeśli dla kogoś nazwa Radio Piotrków była zbyt banalna, to może należało wymyśleć inną, ale związaną z miastem, np. Radio Trybunalskie, Strefa Trybunalska, Trybunalska Fala, Głos Piotrkowa, czy coś podobnego...
06.06.1992 jako świeży żołnierz po przysiędze dostałem na antenie od siostry pozdrowienia i piosenkę IRY.
W tym samym roku śpiewaliśmy przez telefon też na antenie kolędy. Pozdrawiam
To jest naprawdę duże osiągnięcie. 30 lat na rynku. Pomimo pewnych wad i tak słucham najczęściej. Gratulacje.
PS: najlepszą audycją był niezapomniany Siber...
Cudze chwalicie a swego nie znacie. Trudno dziś wyobrazić mi sobie to miasto bez radio Strefa Fm. Słucham głównie rano i jest naprawdę spoko.
Nie ma mnie wśród wymienionych. Ale poprowadziłem jeden i jedyny program na antenie radia, był o żółwiach. Przygotowany z moją ówczesną dziewczyną Renatą. Moim pomysłem były też krótkie informacje ze starej piotrkowskiej prasy sprzed 100, 50 i 25 lat.To było lato 1992 roku. Ech fajne czasy. Potem wszystko się posypało trochę. Odechciało mi się wszystkiego,radia też. Zaczęły się studia i wyjazd z Piotrkowa.
Pamiętam magazyn filmowy - oj ile biletów do kina w nim powygrywałem. Pamiętam też transmisje na żywo z meczów piłkarek ręcznych Piotrcovii.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!