Bo grunt to rodzinka grunt to rodzinka
Bo kto rodzinkę fajną ma
Nie wie co bieda bo gdy potrzeba
To mu rodzinka zawsze nie da
Tato na lato łódki ma
W zimie na bębnie w cyrku gra
A moi bracia dwaj przyrodni
Chodzą po sklepach jako głodni.
Romciu że najmłodszy z nas
Jest rozpruwaczem ciężkich kas
Felek i Stasiek zawsze razem
Chodzą jako pajęczarze.
Na imieninach u ciotki Lodki
Tam wynikły głupie plotki
Ze tato mamie z sercem szczerem
Wypalił oczy zajzajerem.
Potem rąbnął wuja po głowie
I przyjechało pogotowie
Ja też nie stałem tak jak głaz
I lu braciszka w mordę raz.
Bo grunt to rodzinka grunt to rodzinka
Bo kto rodzinkę fajną ma
Nie wie co bieda bo gdy potrzeba
To mu rodzinka zawsze nie da :)))
gdyby ludzie szanowali rodzinę, czerpali z niej siłę, umieli się cieszyć z małych rzeczy np takich jak bycie ze sobą to nie potrzeba byłoby tylu psychologów ,psychiatrów, prawników itp i nie byłoby tyle przypadków depresji, samobójstw, przemocy - gdy rano moje dziecko uśmiechnie się do mnie to mam siłę i energię na cały dzień
Byłem, dąłem świadectwo a przede wszystkim spędziłem niedzielne popołudnie z rodziną, żoną, dziećmi. "Nie zabijaj" takie hasło miał jeden z niesionych transparentów. Mówi wszystko, nie zabijaj dzieci, nie zabijaj rodziny, nie zabijaj narodu, nie zabijaj ducha, nie zabijaj bliźniego, nie zabijaj.... Wystarczy wyrzucić z domu telewizor, wystarczy przestać czytać Wybiórczą, Polską, i inne zawłaszczające elektoraty, wystarczy zacząć myśleć. Wystarczy wrócić do korzeni, wystarczy zacząć czytać poważne pozycje, nie gazetki marketowe itp...
Czyżby cała świta piotrkowska Dreso w Sulejowie oblegała gdzie PiS -kaida obradowała?
Więcej na: http://sklave.manifo.com/
Mniejsze podatki dla ojca i matki-czyli od bezdzietnych można ciągnąć kasę ile się da?? W rodzinie smutek ginie-albo w niej się zaczyna bo na niektóre rodziny to smutek patrzeć... Kto wymyśla takie hasła???
LOL ale się posypały komentarze na księży - a ta inicjatywa ich w zasadzie nie dotyczyła. Owszem biskupi się (nie za mocno) wypowiadają na ten temat, ale to bardziej kwestia samej wiary niż jej przewodników. Byłem tam i dałem wyraz mojemu poparciu dla życia i rodziny. Czy lepiej było siedzieć w domu? Czy skupiać się na nachalnej antyklerykalnej propagandzie? Dla mnie nie :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!