Roszczenie negatoryjne na podstawie art. 222 par. 2 kc w związku z art. 144 kc przysługuje przeciwko każdemu kto narusza własność w sposób określony a art. 222 par. 2 kc. Zgodnie z dyspozycja art. 144 kc, właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych. Moim zdaniem trudno będzie udowodnić właścicielowi chlewni, że ten smród utrudnia innym właścicielom wykonywanie swoich praw z braku dopuszczalnych norm ponad przeciętne bo tak jak wcześniej napisałem te sprawy nie zostały dotąd unormowane w przepisach wykonwaczych.
Urzędnicy odliczą się jeżeli zaprosisz ich na śledzika,albo jajeczko.Wtedy panowie założą krawaty,panie zrobią fryzury i będzie milucho.Będą sobie kadzić nawzajem,fałszywie się uśmiechać, zjedzą i wypiją co postawisz, a o 15-ej bardzo napracowani pójdą odpoczywać lub chałturzyć na kursach,prelekcjach itp.i tak będzie do końca świata i jeden dzień dłużej.Amen..
Kto mi to wytłumaczy,To dobrze czy to żle,co znaczą wielkie świnie we śnie?I Jak to jest włodarzy gmin boją się dyrektorzy szkół, przedszkoli i różne inne szyszki a chlewmistrz ma ich w głębokim poważaniu.O co tu chodzi......?może jak zwykle o ......kasę.
Nie wiem jak to jest ze świniami, ale jak byłemu senatorowi Stokłosie śniły się ziemniaki, to miało znaczyć, że albo go na jesień wykopią, albo na wiosnę posadzą. No i się spełniło. :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!