metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
właściciel chlewni ~właściciel chlewni (Gość)07.05.2009 10:32

Współczuję okolicznym mieszkańcą...

00

Dionizy ~Dionizy (Gość)07.05.2009 11:38

Roszczenie negatoryjne na podstawie art. 222 par. 2 kc w związku z art. 144 kc przysługuje przeciwko każdemu kto narusza własność w sposób określony a art. 222 par. 2 kc. Zgodnie z dyspozycja art. 144 kc, właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych. Moim zdaniem trudno będzie udowodnić właścicielowi chlewni, że ten smród utrudnia innym właścicielom wykonywanie swoich praw z braku dopuszczalnych norm ponad przeciętne bo tak jak wcześniej napisałem te sprawy nie zostały dotąd unormowane w przepisach wykonwaczych.

00

kaznodzieja ~kaznodzieja (Gość)07.05.2009 21:31

Urzędnicy odliczą się jeżeli zaprosisz ich na śledzika,albo jajeczko.Wtedy panowie założą krawaty,panie zrobią fryzury i będzie milucho.Będą sobie kadzić nawzajem,fałszywie się uśmiechać, zjedzą i wypiją co postawisz, a o 15-ej bardzo napracowani pójdą odpoczywać lub chałturzyć na kursach,prelekcjach itp.i tak będzie do końca świata i jeden dzień dłużej.Amen..

00

lukasz ~lukasz (Gość)08.05.2009 08:00

Kto mi to wytłumaczy,To dobrze czy to żle,co znaczą wielkie świnie we śnie?I Jak to jest włodarzy gmin boją się dyrektorzy szkół, przedszkoli i różne inne szyszki a chlewmistrz ma ich w głębokim poważaniu.O co tu chodzi......?może jak zwykle o ......kasę.

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)08.05.2009 14:14

Nie wiem jak to jest ze świniami, ale jak byłemu senatorowi Stokłosie śniły się ziemniaki, to miało znaczyć, że albo go na jesień wykopią, albo na wiosnę posadzą. No i się spełniło. :)

00

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)10.05.2009 12:31

widac lubisz ten zapach Gościu

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat