Jedna biała lokomotywa niczego nie zmieni.
A te gimnazja oprócz numerów to mają patronów, mają jakieś "imiona własne"?
http://tinyurl.com/6hc2bb6 ;]
Gim 1 - im. Stanisława Konarskiego
Gim 2 - im. Adama Mickiewicza
Gim 3 - im. Aleksandra Kamińskiego
Gim 4 - im. Władysława Jagiełły
Gim 5 - im. Mikołaja Kopernika
Zespół Szkół Świętego Jana Bosko - (chyba logiczne)
Katolickie Gimnazjum Stowarzyszenia Przyjaciół Szkół Katolickich - im. Jana Pawła II
Gimnazjum Nr 1 miałoby imie jakiegoś polskiego lotnika albo sportowca bo ulica prowadzin na lotnisko i boisko OSiR; Gimnazjum Nr 2 myślałem, że jest imienia Broniewskiego jak ulica(to byłoby logiczne?); Gimnazjum Nr 3 byłem przekonany, że ma imię Szarych Szeregów; Gimnazjum Nr 4 to dawna Szkoła Podstawowa Nr 14 im. króla Władysława Jagiełły czy dobrze tropię?; Gimnazjum Nr 5 byłem pewny, że ma za patrona jakiegoś znamienitego Piotrkowianina, bo to dość nowa szkoła, co prawda kombajn i moloch, lecz nówka.
Nie napisano że tegoroczne wyniki egzaminów są najsłabsze od 2002 roku. A wcześniej egzaminów nie było!
Mój syn kończy w tym roku gimnazjum i nie widzę, nie słyszę i nie czuję, żeby debilniał. Natomiast jak ja byłam w jego wieku, to wciąż słyszałam, że młodzież jest zła, okropna i w ogóle masakra. Moja mam też to słyszała i babcia również. Odwieczny konflikt pokoleń, więc nic odkrywczego nie powiedziałeś. I jestem bardzo ciekawa na ile punktów napisaliby egzamin gimnazjalny forumowi przemądrzalcy.
Egzamin niekoniecznie wypadł najsłabiej - wyniki najsłabsze owszem, ale trzeba rozważyć, iż trudność egzaminu co roku jest inna. Tak więc, jeśli ja zdobyłam w tym roku 26 punktów nie oznacza, że jestem słabsza od koleżanki, która pisała egzamin 2 lata temu, bo np. wówczas jego trudność była inna.
Bez przesady. Chyba nie zasłużyłem na takie wyróżnienie. ;)
W czasach mojej edukacji w szkole podstawowej i liceum (gimnazja wprowadzono dopiero, gdy już kończyłem studia) za połowę możliwych do zdobycia punktów z pracy klasowej dostawało się ocenę niedostateczną. Tyle w temacie poziomu tychże egzaminów gimnazjalnych.
Nie za dużo to 26, średnia krajowa.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!