metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
hitchcoc ~hitchcoc (Gość)02.08.2016 13:16

10

Zanzi ~Zanzi (Gość)02.08.2016 14:37

Cytuję:
Jedna z piotrkowianek (...) poskarżyła się dziś na stada gawronów grasujące w okolicach sądu

Nowa mafia w mieście ;)

70

dziadek ~dziadek (Gość)02.08.2016 15:09

Szanowna Pani, odpowiem tak, proszę wykazać odrobinę empatii. Otóż gawrony, zwierzęta inteligentne, stadne i mobilne, podobnie jak ludzie, mają potrzebę przemieszczania się, nie chcą siedzieć w jednym zabrudzonym już miejscu i ogólnie lubią rasę ludzką. Proszę się jednak przygotować na wiele większe emocje, bo od wschodu podążają w kierunku naszego grodu nieokiełznane watahy dzików, a te nie są tak bezkonfliktowe jak przyjazne gawrony. Tylko patrzeć jak wtargną do miasta i zaczną wyrywać staruszkom z rąk torby z żywnością i innymi dobrami. I nie wystarczy na nie tupnąć czy zaklaskać w dłonie, bo pogonią.

121

Hihi ~Hihi (Gość)02.08.2016 15:06

Od kilku dni widać je w rokszycach w okolicach kauflandu.

10

gimbaza ~gimbaza (Gość)02.08.2016 13:25

Wystrzelać dziadostwo i wszystko w temacie.

107

pytanie za dychę ~pytanie za dychę (Gość)02.08.2016 16:35

Na które słowo w komentarzu stawiacie jako naruszające jego etykę....Kaufland, niemiecki, Niemcy czy przybysze... Ja sam nie wiem.

00

Antoni ~Antoni (Gość)02.08.2016 16:44

a jaki to problem, dalibyśta mi 20 zl nalapalbym od pierwszego do ostatniego i wysprzedal wszystkie jeszcze bym dorobil

10

Podobno ~Podobno (Gość)02.08.2016 20:44

Z dworca ładnie widać gawrony siedzące wieżowcach na osiedlu Górna-Dzielna :)

11

wiemgdziesą ~wiemgdziesą (Gość)03.08.2016 05:16

Otóż chwilowo gawrony przeniosły się stadnie na pola pełne zbóż, za parkiem. Miedzy Morgową, aż po Lotnisko. Mają darmowy żer, wiec całe ogromne stado buszuje w zbożu. Jak się rolnicy zdecydują i skoszą to co im zostanie, to ptaszyska będą dalej bielić ławki w parku

31

? ~? (Gość)02.08.2016 13:07

Ja chcę mieć czysty park, gdzie z przyjemnością będę mógł rozkoszować się przyrodą, a nie ptasimi odchodami jak dotychczas. A ta pani - obrończyni gawronów niech sobie u siebie w domu założy gniazdo i niech jej sr...ją na fotel - do wszystkiego się można przyzwyczaić!

128

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat