metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
palant ~palant (Gość)31.03.2012 12:07

- Jest nam zupełnie obojętne to, co dzieje się przed budynkiem - powiedziała kierownik Inspektoratu ZUS w Piotrkowie.
Do czasu, proszę pani.
- Zupełnie nam to nie przeszkadza - powiedziała kierownik Inspektoratu ZUS w Piotrkowie.
A to jeszcze się okaże, proszę pani.

00

assa ~assa (Gość)31.03.2012 12:12

Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jestem za!!!!Sily dla Pana!!!

00

sylwek ~sylwek (Gość)31.03.2012 12:26

Szanowny Panie Grzegorzu! Gdzie można złożyć podpis pod pana petycją? Popieram Pana działania, mam również dość prawnie ustanowionej "złodziejskiej" instytucji pod tytułem ZUS!

00

spaku ~spaku (Gość)31.03.2012 12:31

Gdzie można składać podpisy pod petycją Pana Grzegorza? Popieram, i sam wypowiadam posłuszeństwa ZUS-owi...

00

polityk ~polityk (Gość)31.03.2012 13:28

Ta akcja Pana Sowy to czysta demagogia. Jak można uznać działalnośc ZUS-u za niezgodną z prawem. Inną sprawą jest wysokość składek np. składka rentowa jest za wysoka (w stosunku do emerytalnej). A państwo i tak dopłaca miliardy do wypłaty emerytur. Więc albo składki na emeryturę są za małe, albo za duże sa uprawnienia emerytalne.

00

sklave sklaveranga31.03.2012 13:28

ZUS nie może ścigać osób które tylko zadeklarowały prowadzenie działalności gospodarczej.
Źle prowadzone Państwo pod przywództwem Platformy szuka u obywateli kasy na nagrody i premie dla swych pasożytniczych urzędników - wiadomo, urzędnik państwowy nie wypracowuje dóbr, za to zachłannie i niesamowicie pochłania je nie licząc się z faktem, że nie zabija się "kury znoszącej złote jajka". ZUS wyłudza składki od tych co zgłosili chęć otwarcia własnej firmy a z różnych powodów nie prowadzą działalności. Niektórym należności wobec ZUS urosły już do kwoty przekraczające 100 tys.zł.
Być może, sytuacja osób wobec których po przez szantaż próbuje się wyłudzić nienależną kasą niedługo zmieni się w związku z wyrokiem Marcina Kołodzieja: Urzędnicy domagają się od mieszkańca Biadacza 27 tysięcy złotych - podaje Nowa Trybuna Opolska. Taką kwotę z odsetkami naliczył Zakład Ubezpieczeń Społecznych w Strzelcach Opolskich Marcinowi Kołodziejowi, niedoszłemu przedsiębiorcy z podstrzeleckiego Biadacza. Zdaniem urzędników, pan Marcin nie opłacał składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, obowiązkowe dla wszystkich prowadzących działalność gospodarczą.
Tyle że Marcin Kołodziej nigdy nie miał własnej firmy, a jedynie chciał takową otworzyć. W tym celu pobrał w strzeleckim ratuszu zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej. Wówczas dokument niezbędny, żeby firmę otworzyć.
.............
Więcej:
http://sklave.manifo.com/

00

miara ~miara (Gość)31.03.2012 14:11

Demagogia, czy nie warto się zatrzymać!! Bo jeżeli np. zarabiamy 2.500,- mamy szansę "odzyskać" 700 zł na miesiąc przy dobrych wiatrach to wy...ć tzw ZUS

00

obiektywny ~obiektywny (Gość)31.03.2012 17:01

Pan Sowa pomylił adresatów,to nie Inspektorat w Piotrkowie Tryb stanowi prawo a Sejm.Przed nim protestować Panu Sowie brakło i odwagi i wiedzy.Takie watażkowanie jest bez sensu i nikt z ustawodawców się tym nie zajmie.Panie Sowa jedż Pan do Warszawy i tam Pan demonstruj przed sejmem swoje niezadowolenie.

00

Ew ~Ew (Gość)31.03.2012 18:25

"obiektywny" napisał(a):

Albo od razu niech p.Sowa przejdzie do ostatniego punktu swojego planu tj. spakuje walizki i wyjedzie. Lepsze to niż robienie z ludzi idiotów.

00

zet ~zet (Gość)31.03.2012 19:31

"assa" napisał(a):
Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jestem za!!!!Sily dla Pana!!!

JA tez. i chetnie podpisze petycje!!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat