Do sklave - jeżeli już, to właśnie w Piotrkowie jest cosik na bakier w przepisami obowiązującymi w reszcie kraju. Wszak piotrkowscy policjanci ukarali policjanta z Bełchatowa, a nie odwrotnie. Teraz kierowcy pojazdów uprzywilejowanych, niosących pomoc piotrkowianom, muszą z tego faktu wyciągnąć wnioski. I oby tylko one właśnie nie zaszkodziły piotrkowianom.
Policjanci nawet kierunkowskazów nie używają i zajeżdżają drogę samochodowi który jedzie zgodnie z przepisami.
Nie ma prawo a obowiązek. Popraw się skoro drugich krytykujesz i nie rozumiesz co piszesz.
a kogo mieli ukarać? kierowce seicento? samych siebie?
a mądra głowa sklave głosząca morały na lewo i prawo tym razem myliła się? ROTFL
Nie dość, że jesteś ignorantem(tką) to jeszcze aroganckim."Prawo do zachowania szczególnej ostrożności"??? To ma być kabaret, czy naprawdę tak myślisz? A na marginesie, równie idiotycznego wpisu nie widziałem na tym portalu już dawno!
Niestety to nie ja napisałem. W tym zacietrzewieniu oczy mgła Tobie przysłoniła a umysł stępiał.
http://sklave.manifo.com/galeria
Jakie państwo takie i prawo i takie jego przestrzeganie.
Dam przykład stoję jak wszyscy w korku słyszę sygnał pojazdu uprzywilejowanego zjeżdżam gdzie się tylko da nawet na chodnik. No ale zawsze znajdzie się jeden taki co nawet na milimetr nie zjedzie swoim samochodem bo boi się że opony pobrudzi. Poza tym przecież nie on potrzebuje pomocy. W całym cywilizowanym świecie kierowcy gdy słyszą syrenę lub widzą migającego koguta zatrzymują się. Spróbujcie nie zatrzymać się w Niemczech by przepuścić pojazd uprzywilejowany jadący na sygnale!!!!!
Pojazd uprzywilejowany to nie znaczy że może sobie zamontować koguta i syrenę. Tylko w Polsce istnieją takie określenia jak prawie zrobione, prawie się nauczył, prawie już skończył, ma prawo pierwszeństwa ale ktoś ma jeszcze większe do tego prawo ....
To jest najlepsze gdy dwóch przeciwników się spiera by na koniec stwierdzić: ty masz rację ale i ja też mam rację.
Przejechałem ponad milion kilometrów miałem tylko dwie kolizje nie z mojej winy i zapłaciłem ze siedem mandatów, za przekroczenie dozwolonej prędkości.
Obywatelom w naszym państwie przysługuję tylko prawo i obowiązek płacenia podatków.
Definicja Prawa;
Prawem jest zbiór logicznych definicji i uregulowań służących społeczeństwu i jego obywatelom do ochrony zdrowia, życia, egzystencji, ochrony tych wartości oraz do zdefiniowania, uregulowania egzekwowania wzajemnych obowiązków, odpowiedzialności i praw.
......
http://sklave.manifo.com/
No cóż - tutaj się z toba zgodzę, ale przestrzeganie prawa leży po stronie obywateli.Jak mają prawo w du..., to co tu mówić o jego przestrzeganiu.Największy problem leży w egzekucji prawa - to u nas zupełnie leży...A to faktycznie należy do organów państwowych...
I tutaj tkwi problem...To niestety potoczne rozumienie problemu karetki na sygnale na drodze.
I to widać - jedzie karetka, a kierowca przed nią gwałtownie hamuje i...zatrzymuje się w miejscu, w którym utrudnia przejazd karetki ( zwężenie, zakręt , inne stojące pojazdy itp).
Trzeba ludziom wbijać w głowę, by myśleli, MYSLELI o tym,by przejazd karetce ułatwić. Bo bezwzględne , bezmyślne zatrzymywanie się może doprowadzić do tragedii!
Myśleć!Myśleć!
Nie myśleć,że się myśli...
w Austrii mają lepszy sposób = przepis
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!