Zamknięcie filii nie zachęci mnie do odwiedzin w mediatece, wręcz przeciwnie, zrezygnuję w ogóle z subskrypcji, to moja ulubiona filia, uwielbiam te Panie, przecudowne, lubię nowoczesność, ale biblioteka w nowym budynku straciła dla mnie ten urok, taka obca, sztuczna, zimna...Mediateka za daleko jak dla mnie....w sensie dosłownym i przenośnym
Likwidacja Filii to baaardzo zły pomysł! Ktoś wcześniej napisał, że to miejsce jest dla wielu- starszych osób szczególnie- świetną lokalizacją!Jeżeli jest za mało miejsca to przenieść Filię na Słowackiego - teraz mnóstwo lokali jest pustych! Komunikacja MZK sprzyja więc i ludzie chętnie przyzwyczaja się do nowego miejsca. Nie zmuszajmy starszych ludzi do wędrówek do MEDIATEKI - szanujmy ich przyzwyczajenia do minimalizmu, serdeczności i poczucia ważności podczas wizyty u ulubionej pani bibliotekarki. Ludzie przyzwyczajają się do osiedlowych, małych sklepików a nie lubią pobytów w Galeriach, Marketach itp. To co ugruntowane ich cieszy a nieznane powoduje obawę i niepokój !
Dziwne, że do tej pory nikomu nie przeszkadzało, iż filia ma za małą powierzchnię.
Mediateka to wielka pomyłka,jeszcze wyjdzie mostu bokiem,natomiast małe sympatyczne filje to jest to,obsługa ma dla nas czas a w tym molochu jak naradzie tylko Wielki rozgardiasz i wielkie pustki.
To bardzo zła decyzja bo w Rynku i jego okolicy wciąż jakiś sklep czy instytucja pada.Lokale gastronomiczne też ledwie zipią poza sezonem ogrodowym.Jestem emerytką i klientka tej biblioteki i jestem szczęśliwa że nie muszę daleko chodzić Nie jestem zmotoryzowana i ta lokalizacja jest super dla osób starszych bo w centrum miasta nie ma biblioteki.Jezeli w tej lokalizacji jest ciasno to władze powinny pomyśleć o innej ale dla tej części miasta czyli osiedla Piastowskie Jagiellońskie ulic Słowackiego Wojska Polskiego okolic ul.Mickiewicza.Na Belzackiej jest filia biblioteki a więc zachodnia część miasta jest zaspokojona Wschodnia ma Mediatekę a centrum?A prezydent nie widzi jak opustoszeją lokale na Słowackiego i ulica wręcz wymiera?Moze biblioteka np.w dawnym kinie Hawana?Miasto wydało mnóstwo kasy na Mediatekę a teraz zmusza emerytów i dzieciaki byśmy dralowali taki kawał drogi.Dla starszych to cała wyprawa.
Bardzo dobry pomysł po co w tym miejscu trzymać lokal i zatrudniać dodatkowo ludzi
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!