metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
januszek ~januszek (Gość)20.04.2014 19:50

Strona ta nie służy do obrażania siebie nawzajem,ale do wymiany poglądów.Jak wygląda szkolenie w klubie każdy może sobie zobaczyć poniżej,papiery trenera ma może tylko Zenon Kurzydlak.Cały czas mnie zastanawia,co w zarządzie klubu robi pan Bogdan Bujak.Zarząd Piotrkowianina nie ma żadnej strategii rozwoju klubu,gdyby nie pomoc stypendialna UM,pieniędzy nie byłoby na zawodników(4000 zł brutto dostaje każdy w formie stypendium sportowego),a resztę pieniążków(tylko niektórzy z zawodników) otrzymują w formie dojazdów.O ile miasto wszystko wypłaca terminowo,to reszta pieniążków w formie dojazdów jest wypłacana przez klub.I tu są właśnie zaległości z zeszłego sezonu.Oczywiście Szczukocka jako władający nam prezes klubu za niezadawalające wyniki sportowe uwielbia sięgać po motywające środki(pensja obcinana o 20 %,25%,30 % do 50 % w zależności od widzimisię).Ciekaw jestem jak wygląda taki dodatek np. zawodnika Stołowskiego(chodzi mi o dojazdy do klubu),a zawodnik przyszedł do nas z I-ligowego zespołu Czuwaju Przemyśl),być może Pożarek dojeżdza codziennie z Czech?W tym klubie niemożliwe nie istnieje.

02

abc ~abc (Gość)20.04.2014 21:27

Patrząc po komentarzach to ten ekstraklasowy klub to nie ma nic wspólnego z profesjonalnym klubem. O co tu w ogóle chodzi? Tu śmierdzi na odległość kombinatorstwem. Znając życie to kiedyś się rozwali w pył.

22

darkangel67 ~darkangel67 (Gość)21.04.2014 10:56

"januszek" napisał(a):

Januszku czytaj ze zrozumieniem, p. Bogdan Bujak nie jest w zarządzie klubu to po pierwsze. Po drugie klub jest jak firma - jest pensja i premia za wykonaną pracę. Jeśli praca jest źle wykonywana to nie ma premii, chyba to proste. Ciekaw jestem czy ty jako pracodawca płacił byś pensje pracownikowi który źle wykonuje swoje obowiązki ? Po trzecie interesuje mnie skąd masz takie wiadomości o klubie ? Jeśli coś piszesz to podawaj konkrety a nie - gdzieś, ktoś, komuś, coś jest winien. Tak się rodzą plotki.
A pozyskanie sponsorów w tym mieście nie jest takie łatwe o czym zapewne wiesz jak jesteś tak dobrze zorientowany, bo piotrkowscy biznesmeni mają w d...pie sport. Każdy sport, zapasy, piłkę ręczną itd....
Cóż takie miasto :(

21

januszek ~januszek (Gość)21.04.2014 18:05

Skoro w zeszłym sezonie drużyna Piotrkowianina zajęła po sezonie zasadniczym 8 miejsce i awansowała do fazy play-off,to wydaje mi się,że wykonała postawione przed nią zadanie(pomijając ucieczkę z parkietu w Płocku).Skoro wykonała zadanie,to dlaczego zaległości za zeszły sezon,nie są uregulowane.Wykonali postawione zadanie,dlaczego więc nie dostali premii?Sam sobie zaprzeczasz.

02

iryd ~iryd (Gość)21.04.2014 19:21

Tak sobie myślę że z zarobków 2ch "mistrzów " szczypiorniaka / 10 tysięcy miesięcznie/ można byłoby objąć pomocą / zapewnić dożywianie,niezbędny sprzęt, dojazdy na treningi itp. / utalentowaną grupę młodzieży z różnych dyscyplin sportu naszego miasta, którzy rokują duże nadzieje na przyszłość, osiągają już sukcesy w imprezach ogólnopolskich, często zdobywają medale na MP w swych kategoriach wiekowych . Np przyznając pomoc stypendialną w wysokości 400 złotych, byłaby ona skierowana do 25 młodych i PERSPEKTYWICZNYCH zawodników i zawodniczek!Jakie to dyscypliny? - wystarczy czytać prasę, interesować się tym co w sporcie młodzieżowym w P.T. się dzieje. Trudne? Wcale nie - trzeba ustalić jasne kryteria,zasady i wyniki jakie należy osiągnąć w swojej dyscyplinie sportu aby taką pomoc uzyskać .Może promocja P.T. przez nich będzie nie gorsza niż przez seniorów przeciętniaków bez sportowych perspektyw! Dajmy szanse młodym , nie budujmy przechowalni dla ligowej szarzyzny .

12

darkangel67 ~darkangel67 (Gość)21.04.2014 19:58

"iryd" napisał(a):

Powiedzmy że nie czytam prasy. Powiedz konkretnie o jakich dyscyplinach mówisz, wymień je z nazwy.

22

darkangel67 ~darkangel67 (Gość)21.04.2014 20:02

"januszek" napisał(a):

Konkretnie kto nie dostał i ile ??? Już raz Ci napisałem że oczekuję konkretów a nie informacji z zasłyszanych plotek !!! Wiesz że dzwonią ale nie wiesz w którym kościele.

21

adam ~adam (Gość)21.04.2014 20:13

"januszek" napisał(a):
koro w zeszłym sezonie drużyna Piotrkowianina zajęła po sezonie zasadniczym 8 miejsce i awansowała do fazy play-off,to wydaje mi się,że wykonała postawione przed nią zadanie(pomijając ucieczkę z parkietu w Płocku).

Wydaje Ci się czy wiesz jakie postawiono przed zespołem zadania? Może to miało być nie 8 a 5-6 miejsce?. Jesteś poinformowany czy niedoinformowany i wróżysz z fusów?

20

darkangel67 ~darkangel67 (Gość)21.04.2014 20:57

"adam" napisał(a):

Raczej to drugie, myśli że wie a g.....o wie, tylko plotki rozsiewa. Nie posługuje się żadnymi konkretami. Piłki nigdy nie miał w ręku a znawca dyscypliny jak się patrzy.

21

do kościoła ~do kościoła (Gość)21.04.2014 21:37

Razem z Pobożnym powinniście przed rozpoczęciem każdego sezonu chodzić do kościoła by pomodlić się o słabych beniaminków. Bo tylko z nimi jesteście w stanie wygrać w ligowej batalii. Reszta jest poza Waszym zasięgiem organizacyjno-sportowym. Oto jest Wasza ekstraklasowa gra.

02

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat