metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)13.11.2021 23:43

Jak to jest że jednym lotem np. Irak-Białoruś można bez żadnej potrzeby przewieźć tyle kg mięsa w postaci młodych i pięknych imigrantów, a odwrotnie nie można nawet 100kg jedzenia dla biednych bo zaraz albo urząd skarbowy albo sanepid dobiorą ci się do tyłka. Niestety ale na tym świecie nie chodzi o to że nie umiemy nakarmić biednych tylko że nie umiemy nasycić bogatych.

00

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)13.11.2021 08:38

A ile marnują markety i sklepy?

30

Helena ~Helena (Gość)12.11.2021 09:25

Kupiłam szynkę za 27.99 i na następny dzień już śmierdziała w lodówce. Kupujemy dziadostwo i później się wyrzuca bo nie nadaje się do spożycia. Pytanie, co my kupujemy skoro na następny dzień śmierdzi lub pleśnieje??

60

jank ~jank (Gość)12.11.2021 20:51

Kupować kupować kupować. PKB rośnie, minister od gospodarki zadowolony i gra muzyka!

30

łosiedlowy łoś ~łosiedlowy łoś (Gość)12.11.2021 15:17

Cytuję:
Kraje członkowskie ONZ, zgodnie z celem przyjętym w Agendzie na rzecz Zrównoważonego Rozwoju 2030, zobowiązały się m.in. do działania, które ograniczy o 50 proc. ilości marnowanej żywności do 2030 roku.

Nie lubię marnotrawstwa, zwłaszcza żywności. Ale jak czytam hasła typu "Agenda" czy "Zrównoważony Rozwój" podparte datą "2030" , to budzi to we mnie niepokój. Moje przeczucia są takie, że dowalą takie podatki na wszystko (np. pod pretekstem "śladu wodnego" i "śladu węglowego"), że ludziom będzie ledwo wystarczać na jedzenie, i to zazwyczaj na byle jakie jedzenie, i to na tej zasadzie skończy się marnotrawienie żywności. Człowiek przegłodzony nie wybrzydza i zje nawet nadpsute. Tak więc szykujcie się na ciężkie czasy - czas na popuszczanie pasa już był, teraz trzeba będzie zaciskać.

40

Moczymorda ~Moczymorda (Gość)12.11.2021 17:19

Ja tam dużo nie jem ale za to dużo pije

20

byczek ~byczek (Gość)12.11.2021 10:45

Czy jak odbiorę banana i wyrzucę skórkę to też jest marnowanie?

12

Miska ryżu ~Miska ryżu (Gość)12.11.2021 17:07

Moje pieniądze moja sprawa.Nie zamierzam dzielić sie z nierobami.Daleko nie musze szukać.Facet w pełni sił i robić sie niechce i tylko myśli pożyczać i pić.

10

tom24 ~tom24 (Gość)12.11.2021 10:15

OK, część żywności się marnuje. Ale w czym problem? Czy w Polsce brakuje żywności? Większym problemem jest chyba ilość plastiku zużywanego do pakowania produktów spożywczych.

60

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)12.11.2021 13:12

Widocznie żywność jest jeszcze zbyt tania żeby ją szanować. Proponuję żeby mały bochenek chleba kosztował 50zl

30

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat