Przecież każdy za to płaci więc w czym problem? Dla mnie marnowaniem pieniędzy jest palenie papierosów np lub picie alkoholu.
A marnowanie pieniędzy na maseczki i ich utylizacji nikt nie wspomni?
Ja nigdy nic nie wyrzucam mi zawsze mało nawet jak zamawiam kebsa to pilnuje turasa żeby dawał więcej mięsa w bułkę
"Co można zrobić, aby nie martrawić aż tyle żywności? Według autorów badania zmniejszaniu skali marnotrawstwa sprzyja edukacja, rozwiązania systemowe i kampanie społeczne."
Guzik prawda, jeżeli państwo zamaist karać podatkami i wymogami np. piekarzy, cukierników, spożywkę itd. wspierało ich w przekazywaniu żywności dla potrzebujących to część żywności zamaist na utylizację/kosz trafiło by tam gdzie jest potrzebna. Podobnie zwykły konsument też powinen być wykorzystany by móc oddać żywność komuś potrzebującemu szybko i blisko.
Oto skutki wszystkich promocji typu "kup więcej za mniej, kup 7 zapłać za 6) i triki handlowe producentów" duże opakowanie +30% gratis). Ludzie kupują jak wariaty bo 3 dni wolnego... , sklepy zamawiają "na zapas" żeby wyprzedzić konkurencję... A później wszystko leci w kompaktory, śmietniku.
Moje pieniądze i to ja decyduję co wyrzucam i ile. Za wywóz śmieci też płacę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!