~1234 . Wszyscy przez ciebie wymienieni są wspaniałymi ludźmi , odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach . Dzięki że o nich pamiętasz . Stop komunie !
To chyba jakaś głupota i może kandydat do Nobla z "nowoczesnej ekonomii". Dwa szpitale to dwie dyrekcje i dwie potężne administracje, więc koszty funkcjonowania tych kilku szpitali są dużo większe. Ale tu chodzi prawdopodobnie o to, być dać zatrudnienie swoim ludziom.
A ktoś się zastanawiał w Piotrkowie, jakie kompetencje dot. służby zdrowia ma Pan Starosta ze swoimi radnymi ?
Otóż nie, a rozwalenie dobrego szpitala poszło mu bez trudu
Wybieracie Cojniaków- Cubałów -Konieczków -Błaszczyńskich od lat a później się tu produkujecie jak to źle- Piotrków to zacofana wieś- świadczy o tym wybór Macierewicza i nic się nie zmieni chyba, że doznacie pomroczności jasnej !
Obniżanie jakości może prowadzić do poprawy wyników? A konkurencja może prowadzić do obniżenia jakości? Z tego wynika, że albo ten pan pieprzy od rzeczy, albo (jeśli jednak ma rację?!) w publicznych szpitalach rządzą zasady odmienne od tych, jakie rządzą na wolnym rynku.
Jeśli będzie tylko jeden, to wyklucza to zarówno współpracę, jak i konkurencję (no bo z kim?). A dostęp do usług medycznych będzie mniejszy, niż przy większej ilości szpitali. Ale nie byłem starostą, dyrektorem też nie jestem, więc mogę się mylić. ;)
Co za ciężkie dyrdymały... Ten pan to w ogóle ma jakieś wykształcenie z zarządzania w opiece medycznej...? Kurs...? Rozmowa z innym dyrektorem...? Wątpię...
Bo to jest szpital z prawdziwego zdarzenia- nowoczesny i zorganizowany. Ale najważniejsi są w nim lekarze.
ten Piotrków to tylko zaorać. żeby oddziału pediatrycznego nie było w miescie to kpiny!!! władze do wymiany!!! a z tego co wiem to na wiosne ten oddzial na rosevelta nie ruszy.........dlaczego ? bo żaden lekarz nie chce w nim pracować
Ale kontrast między wyposażeniem straży pożarnej, nawet nikomu niepotrzebnych OSP jest porażający w porównaniu z wyposażeniem policji. Jak Widzę te stare Fiaty Ducato i Ople Astry, to mnie ciekawi, kto te pojazdy dopuszcza do ruchu panie komendancie?
Dokładnie jak w Piotrkowie. Były dobre oddziały z obsadą, niestety Pan Starosta tak ratuje szpital Roosevelta, że wyszło to mieszkańcom miasta i powiatu na gorsze. Z dziećmi trzeba jeździć po województwie. Konieczko sobie radzi, nie ma potrzeby mu przeszkadzać.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!