naprzykład restauracja na piętrze,pyszna pomidorową tam podawali :D
Jakby tak zaprosić przedstawicieli rządów Niemiec i Wielkiej Brytanii w nasz rejon, na pokaz w jaki sposób przepierniczane są ich pieniądze, to Piotrków ze swoim szlakiem czterech kultur jest wprost wymarzony do takiego pokazu. Pokaz zaczynamy "Murkiem" za milion, szok nie? !!! Idąc w kierunku dworca mijamy opacykowaną "Wierzę" - to kolejna duża bańka, dalej Dworzec PKP - tu już prtzekręcone są kwoty kosmiczne. Dla pocieszenia naiwniaków z Brukseli sa tez dobre przykłady.Trwający co najmnie pół roku kapitalny remont ul. Narutowicza od Sienkiewicza do Zjazdowej kosztował mniej niż Murek i Wieża !!!!, a rozpruto na tej ulicy całą mawierzchnię, zmodernizowno kanalizację i prąd, położono nową nawierzchnię. Pracował na tej budowie przez pół roku ciężki sprzęt i kilka ekip budowlanych. Za 1,8 mln zł.
dworzec to mieliśmy kiedyś,teraz to tylko przystanek...pytając o połączenie z przesiadką, dostałem odpowiedź cyt:..."a w internecie nie było informacji..." ,brak mi słów, może i obsłudze przydałby się "remont"...ale wedle uznania...pozdrawiam...
I to było super i to już chyba nie wróci :(((
Dlatego dworce padają!!! Bo wolimy galerie.
Pamiętam kiedy na dworcu w Piotrkowie w środku nocy bywały tłumy. Dworzec był centrum kulturalno - oświatowym. Jakie laski się wyrywało......ile barów było. No na ten przykład przy PKS z mielonymi czy naprzeciw z rybami.....
Toksyna, toksyna rozlewa się.
Foto:
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Niestety nie znam miasta gdzie parking zaraz przy dworcu nie jest płatny a wiele po polsce jeżdze!
No wybacz jeśli schaboszczak kosztuje około 15 złotych to dlaczego mam jeszcze dopłacić 3 złocisze??? No a jak przyjdę z moją panią to i sobie posiedzimy dłużej....
Wolę galerię.
Kupić gazetę dodatkowa złotówka?
Wolę galerię.
etc. etc. etc.
Co do opłat za wynajem to w tych warunkach jakie miasto stworzyło nawet złotówka za metr kwadratowy będzie zbyt wygórowana stawką. Pamiętaj że trzeba zarobić jeszcze na
ZUS, prąd i setki podatków ......
Świat przewrócił się do góry nogami.
więcej:
http://sklave.manifo.com/
To może Strefa pomoże i wynajmie coś niecoś, lub dofinansuje działanie (obsadę) drugiej kasy??? Co za tytuł - właściciel ma łapankę na najemców zrobić, czy co? Zmusić "Przewozy Regionalne" (-obecnie własność Samorządu, nie PKP) do prowadzenia swojej kasy? Poza tym mam wrażenie, że na dolnym zdjęciu tablice jednak działają?
Problem nie leży w parkowaniu popatrz po innych miastach!Ktos kto chce zaparkować i tak autko postawi.Problem leży w PKP i ich czynszach.Wiesz ile sobie policzyli za metr wynajmu?!O tym jakoś nikt głośno nie mówi!Jednym słowem czynsz warszawski możliwości piotrkowskie :(((
Proponuję przenieść tam Urząd Miejski. Masz rację ~`TUTAJ - ten tekst rzuca na kolana. Piękny dworzec pod nazwą NIC NIE DZIAŁA.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!