Jak się stawia na sztukę,a nie na jakość to za co mają przetwórnie płacić wysokie stawki, za brak mięsa w mięsie
Ciekawe czy ludzie wiedzą jaka jest teraz przebitka i dlaczego mimo że rolnik ma mało w sklepie płacą dużo ale sami bogaci to co tam się będą przejmować
W Polsce normy antybiotyków nie istnieją...tak samo jak zasady uboju.
Ps. Jak ktoś z was podczas przygotowania wieprzowiny czuje smród potu itp tzn że miał świnkę która ominęła kastracja. Potem hormony u takiej świni sprawiają że mięso jest nie do zjedzenia. Tak czy siak rolnik zaoszczędzi na kastracji
Warto przeczytać ???
https://www.facebook.com/1603348113249747/posts/3086587741592436/
Mamy wolny rynek. Każdy może sprzedać komu zechce, a każdy może kupić jak mu odpowiada cena.
Ja jak kupuję to jak mi odpowiada cena to kupuję. To samo jak sprzedaję: ja mówię 100 zł za przedmiot, przychodzi klient mówi 80 zł. Mi nie pasuje cena to nie sprzedaję.
Wiecznie tylko trzeba dopłącać. Mi jakoś nikt nie dopłaca do sprzedaży a też chciałbym. Mafia rolnicza.
Sam jestem rolnikiem ale takich rzeczy nie popieram.
Pewnie nie chcą kupować waszych świnek dlatego, że są zbyt bardzo nafaszerowane antybiotykami w karczek.
Przecież rolnicy głosowali na PIS. Przez ostatnie 6 lat rządzi PIS. PRoblemy w rolnictwie to ostatnie 6 lat, wcześniej takich problemów, inflacji, podwyżek niezauważyłem.
Skoro przetwórcy z premedytacją starają się zaniżyć ceny skupu, i FAKTYCZNIE je zaniżają - to dlaczego odpowiednie instytucje cały czas na to POZWALAJĄ. To jest rozbój w biały dzień. Rolnikowi płacą za kg tucznika 3,70 zł, a wędliny w sklepach z każdym dniem coraz wyższe.
Hodowcy,czy rolnicy zawsze muszą dokładać do biznesu nic się nie opłaca
Biedacy???
Nie opłaca się a świniarnia koło świniarni i wciąż stawiają nowe.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!