Którzy radni byli za podniesieniem cen? Powinno się upubliczniać na maksa takie nazwiska
Ceny biletów w górę a kursów co zmiana rozkładu to mniej, zwłaszcza na obrzeża miasta np. Raków czy wierzeje, w dni powszechne ostatni kurs MZK to o 22:10 i ciekaw jestem jak pracownicy mają zdążyć zakończyć prace 0 22:00 przebrać się i dojść te 500 m lub więcej jak w niektórych przypadkach. A w niedzielę to już naprawdę kursy są rzadko. Chyba trzeba sobie kupić rower
Mamy XXI wiek, a trzeba bilety kupować w kioskach czy u kierowcy co za prymitywne miasto,czy oni nie wiedza że są przecież biletomaty w autobusach ?, a więc cofamy sie w rozwoju bo takie biletomaty, jak pamiętam były w piotrkowskich autobusach chyba w latach siedemdziesiątych poprzedniego wieku.
Ja proponuję ,żeby po podwyżkach ,za 10 opóżnień na linii , Ci co głosowali oddali mandat radnego.Bo radni nie korzystają z usług MZK,może za małym wyjątkiem panem Leszkiem, który jak chorągiewka podnosi rękę Ale jako radny zapewne ma darmowe przejazdy.,
a w Bełchatowie rządzi PiS i bilety na MZK są za darmo..następnym razem zastanówcie się na kogo głosujecie...
Ale zaraz zaraz dlaczego ludzie kupują u kierowców bilety?? Bo panowie z MZK pokłucili sięz kioskarzami i ciężko jest gdzieś kupić bilet. A podwyżka biletów jest wręcz śmieszna, bo mamy już bardzo drogie bilety jak na częstotliwość jazdy i trasy tych że pojazdów.
Piotrkowianie, jak widać, lubią podwyżki, cieszą ich chore, z d.... wzięte "inwestycje", dlatego radni i władze miasta w trosce o mieszkańców podejmują WŁAŚCIWE decyzje i kropka ;)
Obniżyć cenę biletów kioskach do 1 zł. i osiągniemy 1...2% sprzedaży u kierowcy. Wyprzedzimy inne kraje na świecie.
Ja bym w
takim razie prosiła radnych ,aby w każdym kiosku były te bilety . Po bilet miesięczny dla dziecka muszę jechać pół miasta - w jednym kiosku tylko są.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!