Czytam i nie wierzę. 66% pasażerów jeździ na gapę? Panie prezesie proszę o informacje skąd pan wziął te dane - bo mnie się wydaje że z powietrza?
94% kupuje u kierowcy? - ciekawe kiedy pan ostatnio jechał emzetką, bo pisać pierdoły to każdy potrafi.
Zachęta? Do czego pan nas chce zachęcić? Do jazdy raz na 1 godz czy 1,5 godz.? W soboty i niedzielę - czekaj tatka latka, ostatnie kursy około 20 - to ma być według pana zachęta. W normalnych miastach mają normalne ceny biletów miesięcznych , co powoduje że pasażerowie nie kupują biletów u kierowcy. A sprawa prosta do rozwiązania. Wystarczy zlikwidować (wzorem innych miast) bilety jednorazowe, a wprowadzić KARNETY. Tak karnety. W Piotrkowie karnet normalny za 11 zł (5 * 2.20) lub wzorem innych miast które rozwiązały problem kasowania dwóch biletów ulgowych (dziwne że w Piotrkowie to wielki problem) za jeden normalny. Taki karnet mógł by kosztować np. 5.50 zł (5 * 1,10). Kupując na 5 czy 2,5 przejazdu odciążamy kierowcę.
Ja dalej twierdzę - NA PUNKTUALNOŚĆ KURSOWANIA EMZETEK W PIOTRKOWIE WPŁYWAJĄ KORKI.
Wszystkie emzetki jeżdżą do dworca, niestety ul.Wojska Polskiego w godzinach szczytu po prostu się zapycha. Poza godzinami szczytu sprzedaż biletów przez kierowców nie ma żadnego wpływu.
Panie prezesie - wprowadźcie może bus pasy, zamiast zwężąć główne ulice miasta.
Sprzedawczyki z sld,wywalili was z Sejmu,wywalimy was z Rady Miasta.
Do zobaczenia przy najbliższych wyborach.
Ale radni sie upaśli,tylko lekarz jest chudy ,chyba dlatego , że pracuje ponad 24 godz. na dobę!
Jutro leci pismo do Wojewody Łódzkiego!!!! a uchwała od razu do kosza.
dzięki między innymi naszej inicjatywie nastąpiła obniżka cen biletów socjalnych i stąd 2 do 0 przegrywa Adagor
Ludzie przestańcie narzekać na te podwyżki biletów. W innych miastach w Polsce bilety są znacznie droższe niż w Piotrkowie i nie ma możliwości kupna biletu u kierowcy ewentualnie kosztuje on prawie dwa razy tyle. MZK musi na czymś zarobić na nowe auta i na pensje dla kierowców. Jak Wam nie pasuje to kupcie miesięczny i wyjdzie Wam o wiele taniej niż kupować codziennie bilet. Narzekacie, że autobusy się spóźniają, ale to nic dziwnego skoro 10 osób kupuje bilet u kierowcy.
Z tego co się orientuję, droższe bilety u kierowcy są niezgodne z prawem. Jakieś miasto już przegrało i musiało wycofać się z podwyżki. tylko zapomniałem jakie. Myślę, że śmiało można zaskarżyć tą "uchwałę".
Za 2 miesiące będzie wiadomo czy pisać pismo do Sądu Administracyjnego o zbadanie sprawy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!