I czy w tym kraju można planować sobie przyszłość? Co rok to "zmiana" co cztery lata "rewolucja"...Ile to ja już tych rewolucji przeżyłem. Urodziłem się w socjalizmie ,żyję w kapitaliżmie a w jakim ustroju umrę ? W tym jednak wypadku /sklepiki szkolne/ jestem raczej pozytywnie nastawiony gdyż to co się działo w nadawało się tylko na ...dobrą komedię. Zresztą po wakacjach dzieciaki wrócą do szkół nieźle podtuczone gdyż sprzedaż lodów w moim osiedlowym sklepiku jest wyjątkowo wysoka.
Z każdego kretynizmu można zrobić sensację co najmniej dwukrotnie. Raz podczas jego wprowadzania, drugi raz podczas jego wycofywania lub "łagodzenia". Płodząc kretynizmy posłowie i urzędasy udowadniają wszem i wobec swoją "niezbędną przydatność". A plebs ma radochę, że "grono ekspertów" dba o zdrowie jego potomstwa. Bo nawet w dobie powszechnego dostępu (i to na przysłowiowe wyciągnięcie ręki!) do wiedzy wszelakiej, plebs jest zbyt leniwy i zbyt głupi by zdrowo wychowywać własne potomstwo. Jednocześnie ten ciemny plebs ma wszelkie kompetencje, by dupokratycznie wybrać sobie grono zarządzających nim "ekspertów". Epoka debiloceńska!
To mi sensacja dzieci i tak kupia to co chcą poza szkołą i jak do niej wchodza mja już swoje zakupy w plecaku.W gimnazjum jak moje dzieci chodziły można było narkotyki kupić bo i dilerzy byli.jednak na wywiadówce zawsze było ,że szkoła wolna od narkotyków i to mówiła dyrektor we obezcnosci urzędników gminy jak i policjii.Widocznie szkoła wyznawała zasade jak nie możesz pokonac wroga to się do niego przyłącz.Albo tak marna świadomość nauczycieli była i reszty urzedników bo jak wytłumaczyć fakt ,ze na oknach w doniczkach rosła marycha i nawet nauczyciele nie mieli pojęcia co to za kwiatek chodziło o gimnazjum Wolbórz przed laty.Moim zdaniem gimnazja to demoralizacja młodziezy i nic więcej
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!