Nie dosyć że to droga śmierci to jeszcze na dodatek całkowicie zakorkowana.
A ja zapraszam Pana Burmistrza na ul.Piotrkowska w piatek po południu czy w sobotę, to co się dzieje to jest horror.Z czasem to się podusimy.Obwodnica jest bardzo potrzebna i róbmy wszystko aby wreszcie powstała
Wariant 8 ma przebiegać gdzieś przez wapienniki (kopalnie) a jak to ma być skoro facio zaraz zacznie wydobywać tam wapień? Co drogę przeprowadzą w powietrzu? Może podwieszą ją pod chmurki? A po drugie kogo będzie stać żeby temu panu zapłacić odszkodowanie za to że nie będzie mógł tam kopać także w8 to mrzonka i tyle! GRA NA EMOCJACH - kogo? A sami sobie odpowiedzcie! Jestem pewny że będzie W-6 albo nic!
Zmodernizowanie skrzyżowania w Poniatowie poprzez wybudowanie bezkolizyjnych skrętów w prawo i lewo w znacznym stopniu upłynniłoby ruch a taka możliwość istnieje a i koszt tego nie byłby taki wysoki.
Widząc trudności w uzyskaniu zgody wszelkich możliwych stron oznajmiam: za naszego życia to nie nastąpi!
Ja tam tylko czekam na te korki co z Piotrkowa z pracy wracam. Pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych! :D
wystarczy wylaczyc swiatla w Poniatowie i Przyglowie i bedzie po korku. nie wiem komu sa one potrzebne chyba tylko tym co jezdzic nie potrafią.
O czym dyskutujecie. Niech Pan Burmistrz naszej gminy przestanie protestować na temat budowy tej drogi bo w swoich wypowiedziach w radiu i prasie bez przerwy wyciągając nowe problemy. A co do burzenia domów to zawsze tak było aby coś wybudować to komuś trzeba coś zburzyć albo zabrać. Doskonale wszyscy to wiedzą,że żaden inwestor do naszej gminy nie przyjdzie jeśli ma taki dojazd jak obecnie. Trzeba jak najszybciej wybudować S12 a nie dyskutować o czymś co jest oczywiste.
...a sposobem wielu kierowców jest objazd przez zalesicką, Witów i Kałek do Przygłowa... Szczególnie to jest widoczne w piątki. Tylko że wielu z nich zapomina w tym czasie o przepisach ruchu drogowego. Wyprzedzanie "na trzeciego", 80km/h w terenie zabudowanym... i do tego ogromna nerwowość.... to tylko niektóre z "grzeszków". Pytanie - gdzie jest policja? A może zamontować progi zwalniające, które ostudziłyby temperamenty niektórych nerwusków...?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!