Ja jestem za jak najszybszą budową trasy. Najlepszym wariantem jest ten, który będzie najszybciej zrealizowany. Cały ostatni wzrost natężenia ruchu spowodował fakt oddania autostrady z Tuszyna do Strykowa. Już nikt nie szuka skrótów ze Strykowa w kierunku na Kielce, Radom tylko A1 do Piotrkowa i dalej na nasz Sulejów. Skończmy z robieniem zamieszania i budujmy tę trasę bo się UDUSIMY!
Dlatego właśnie aby się nie męczyć w ciągłym zatwardzeniu, lepiej jechać przez Zalesice, Witów, Kałek
Korki się skończą jak wyremontują w końcu ten most w Sulejowie. A drugą sprawą jest płynność ruchu i brak kultury na drodze;)
A najlepszym rozwiązaniem była by jakaś trasa szybkiego ruchu wschód zachód ;) to by na pewno przyspieszyło wszystko. Ale ludzie nie pozwolą bo albo w okolicy są parki krajobrazowe albo wioski. Wiec trochę ciasno
W godzinach szczytu, ograniczyc ruch samochodow ciezarowych tzw. TIR-ow itp., np. do przewozu kruszywa. Niestety stanowia one problem ilosciowy.
Wyłączyć sygnalizację w Przygłowie i Poniatowie w godzinach 13.30 - 20.00 i powinno to pomóc.
Jeśli nie będzie alternatywnej trasy do tej to korki będą i będą. Z roku na rok aut przybywa ruch coraz większy.
A niby dlaczego dom w którym ja miieszkam 27lat a moja mama prawie 40 ms być wyburzony !! Zróbcie sobietrase tam gdzie nie trzeba nic wyburzac, gdzieś gdzie są pola,łąki i kasyna nie ludzi z domów wyrzucać. A najlepiej by było jakby te tiry nie jeździły ta trasa bo ten codzienny hałas za oknem i te mimo nowo postawionego domu się trzesace ściany bokiem już wychodzą !!!!!
Dlaczego sa problemy z wariantami drogi S12? Otóż to proste, zacne osoby (czyt. bogate, urzędasy) powykupowały za grosze ziemie gdzie miała iść droga, nagle zmienił sie wariant i te osoby poniosły by znaczne straty. Oto cały problem.
Decyzją z dnia 29 lipca 2016 r. Generalny Dyrektor Ochrony Środowiska uchylił decyzję środowiskową dotyczącą lokalizacji drogi S12, która przez Sulejów miała przebiegać w wariancie W6 i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia. Krótko mówiąc, wróciliśmy do samego początku sprawy, czyli nic nie jest jeszcze pewne. Nie mogliście napisać tego w prosty sposób? Jak widać - można było.
Ta decyzja Generalnego Dyrektora Ochrony Środowiska może oznaczać wybór wariantu W8 albo przesunięcie całej trasy do Tomaszowa. Na tym Sulejów nic nie straci. Zwolennicy teorii o gwałtownym rozwoju przemysłu i usług po przerzuceniu aktualnego ruchu na nową trasę niech mi wytłumaczą gdzie jest ten wielki biznes, skoro przez Sulejów już dziś przejeżdża 1.500 albo i 2.000 samochodów na godzinę. No, gdzie???
Witam, morze to sygnał dla Władz Piotrkowa i Sulejowa, żeby zaczęły lobbować na rzecz Szybszej Decyzji o Budowie S-12,chociaż tego odcinka Piotrków-Sulejów,przecież mamy wybranych wpływowych Posłów z naszego regionu?Panowie Rządzący!!!!!!Działać!!!!!!!! a nie tylko Brać pieniążki i udawać że wszystko jest w porządku?Mieszkanie przy tej drodze to:KOSZMAR Cało Dobowy ,pomyślcie o nas żyjących w ciągłym Hałasie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!