Cele J.D. właściciela Piomy
1)Przenieść produkcję Piomy na Sląsk. W tym celu buduje halę na Sląsku i szkoli ludzi.
2)W miarę,jak będzie przenosić produkcję na Sląsk będzie zmniejszał zatrudnienie w Piomie i poszczególne obiekty Piomy bedą sprzedawane.
3) Kiedy Pioma będzie pod kreską to ogłosi upadłość.
4) W tym momencie przestanie wypłacać emerytom należne dodatki. Ma to być tzw. "CWANE" posunięcie J.D. omijające prawo.
5) Jeśli Związki Zawodowe nie zgłosza tego faktu do Prokuratury aby zabezpieczyła majątek J.D. na świadczenia emerytalne, to może się
Szkoda mi, tyle lat tam przebywałem każdy kąt znałem i na koniec mnie zwolnili... I szkoda że taki zakład prawdopodobnie upadnie... Gdzie będą pracowali nasi synowie??? Przecież każdy do biura nie pójdzie... ten system to jest jednak chory. Komunizm to były czasy...
Takie same ruchy ze zwalnianiem pracowników i ograniczeniem produkcji są w Odlewni Żeliwa w Śremie kupionej przez PIOMĘ. (pośrednio FAMUR). Od czerwca 2007 roku na bruk zwolniono prawie połowę załogi. A teraz "parszywa 12" z PIOMY robi "porządki" w Śremie
Pozdrawiam wszystkich pracownikow Piomy jestem jusz byłym pracownikiem NOWOMAGU Z NOWEGO SĄCZA od 1 stycznia bezrobotny po 37 latach pracy nasz zaklad został kupiony przez J .D. zniszczony rozsprzedany po kawaku w celu zniszczenia i podejzewam przeniesienia produkcji na śląsk działanie w waszej firmie nie odbiega od naszeego scenariusza a w dodatku podesłano wam bylega prezesa nowomagu p.Z.F. sługusa J.D.ma jusz wprawe jako likwidator pod paszczykiem dobrego czlowieka kryje sie szuja patrzcie mu na rece nie idcie na zadne ustepstwa lepiej doprowadzic ten zakład do bankructwa niż pozwolic mu doprowadzic do wyprzedaży i pod plaszczykiem restruktyrzacji mam nadzieje że macie mocne zwiąski zawodowe kture maja mocne poparcie zalogi tylko tak wygracie POZDROWIENIA DLA PRACOWNIKÓW PIOMY - jestem z wami.
Mateusz dzięki za wsparcie ale jeżeli czytasz te nasze komentarze to wiesz, że sytuacja jest tragiczna. Z.F. rozkłada ten zakład tak jaki pewnie robił to w Nowomagu. Piękne słowa, którymi się posługuje są nauczone na pamięć. Facet ma mgliste pojęcie o tym co się w Piomie robi. Jak się do niego pójdzie to mało co kojarzy o co chodzi. Udaje elokwentnego ale w sumie to kolejny ujadający pies na krótkim łańcuchu pana J.D. z Katowic. Mnie szkoda tylko naszych pracowników którzy zostali odesłani do Śremu, żeby tam robić porządek. jednemu podobno wymalowali swastykę na jego nowej Toyocie. Ludzie boją się tam wychodzić z hotelu. Szkoda mi ich.
Pan Z.F.z pewną dozą nieśmiałości powiedział kiedyś że już przeprowadził kilka zwolnień grupowych możemy sobie tylko pogratulować tak świetnego likwitatora
Jan , komunizm to były czasy prawda ? Można było nic nie robic wódke w pracy pić i pensja była. A teraz gonia do pracy. Powariowali ci nowi właściciele , myślą że do pracy ludzie przychodzą pracować.
Obrońco właścicieli!jaki komunizm ! to ta wredna "komuna" wybudowała piomę a ci geniusze "nowi właściciele ją zniszczą
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!