metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
SPAWACZ ~SPAWACZ (Gość)12.08.2008 20:06

Nareszcie ktoś zrobił porządek ze ZBĘDNĄ BIUROKRACJA i takimi co cały czas tylko stołki grzali i za nic kase brali i trzeba było na takich robić!!!! BRAWO!!!! Tak powinno być już dawno temu!!!! Ja pracuje tam już ładnych pare lat jako spawacz i zarabiam marne1.300 złotych!!!! Mam nadzieje ze po tej selekcji pracownicy fizyczni będą w końcu doceniani za to co robią i w jakich warunkach muszą pracować!!!!

00

sss ~sss (Gość)28.10.2008 17:22

Pamiętaj spawaczu że ktoś Ci do piomy zalatwił tą robotę i to nie byli ludzie z Katowic a ty jeszcze ich chwalisz a swoich nie doceniasz. Jeśli nie znajdą Ci roboty twoi idole to cię niestety zwolnią i co wtedy zrobisz.

00

H200 ~H200 (Gość)06.12.2008 18:35

Macie ludzie rację!!! pracuję w górnictwie i wiem jakie grube miliony kopalnia płaci za produkty Piomy. Grube miliony.

00

pracownik ~pracownik (Gość)12.12.2008 18:23

zgadzam się z niektórymi... ale też mnie to wkurza jak ktos mówi ze jest dużo pracy w piotrkowie... PIOMA przez tyle lat się znakomicie rozwijała miała nawet własną szkołę i absolwenci mieli pewną prace w piomie. a teraz Famur chce to wszystko zniszczyć?? tak nie może być PIOMA nie może upaść! jak zaczynałem prace w 1979 roku PIOMA liczyła sobie blisko 6.000 osób, a po upływie lat do 2005r gdy Famur zakupił piome i zaczeła się ,,Redukcja stanowisk,, zostało tylko 1.000 osób. Wtedy też ja straciłem prace po 30 latch, ponieważ do lat pracy liczyła mi się szkoła. I nie wiem co teraz? Kiedy i z czego będę miał emeryture?

00

zorro ~zorro (Gość)09.01.2009 21:04

Nadstawcie grzbiety i poproście o gumowy wycisk jak na roboli pańszczyźnianych przystało

00

PRACOWNIK ~PRACOWNIK (Gość)14.01.2009 18:11

dlaczego nikt nie mowi ze w piomie odlewni zwaniaja co miesiac 29 osob //

00

pracownik(były) ~pracownik(były) (Gość)15.01.2009 20:18

za chciało się kapitalizmu???? To mamy... PIOMA nie powinna być sprzedana... ale jak sprzedawczyki żądzą krajem to tak jest... a Polska to jest "głupi" naród żeby dopuścić do władzy żydostwo to jest paranoja...

00

obserwator ~obserwator (Gość)16.01.2009 08:21

Właściciel dąży do być może całkowitej likwidacji Piomy. Świadczą o tym pewne ruchy wewnątrz samej Piomy i zbieranie pewnych informacji które pomogą oszacować koszty takiego ruchu. Jeżeli połaczyć to z zapowiedziami kolejnych coraz nowych zwolnień oraz zupełnym brakiem zainteresowania ze strony ludzi z Katowic tym co się dzieje na Piomie i jakie powstają w związku ze zwolnieniami problemy to układa się to w logiczną całość. Całość równającą się powolnej likwidacji zakłądu.

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)16.01.2009 20:38

Ten w/w pracownik ma racje... Tylko jeszcze zapomniał dodać o ośrodku wypoczynkowym w Białej. A teraz juz jest sprywatyzowany... PIOMA się kiedyś liczyła miała pieniądze na wszystko, a ja jestem w dobrej myśli, licze że jak ten właściciel tak zwalnia ludzi i się w ogóle z tym nie liczy. To może jemu też się noga podwinie i przejmie ten zakład jakiś sumienny, uczciwy właściciel... I wtedy znów będą przyjmować tak jak w latach 70-80. To były czasy...

00

Piotrkowianin (ten prawdziwy) ~Piotrkowianin (ten prawdziwy) (Gość)17.01.2009 06:57

Proszę się nie podszywać pode mnie!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat