Nareszcie ktoś zrobił porządek ze ZBĘDNĄ BIUROKRACJA i takimi co cały czas tylko stołki grzali i za nic kase brali i trzeba było na takich robić!!!! BRAWO!!!! Tak powinno być już dawno temu!!!! Ja pracuje tam już ładnych pare lat jako spawacz i zarabiam marne1.300 złotych!!!! Mam nadzieje ze po tej selekcji pracownicy fizyczni będą w końcu doceniani za to co robią i w jakich warunkach muszą pracować!!!!
Pamiętaj spawaczu że ktoś Ci do piomy zalatwił tą robotę i to nie byli ludzie z Katowic a ty jeszcze ich chwalisz a swoich nie doceniasz. Jeśli nie znajdą Ci roboty twoi idole to cię niestety zwolnią i co wtedy zrobisz.
Macie ludzie rację!!! pracuję w górnictwie i wiem jakie grube miliony kopalnia płaci za produkty Piomy. Grube miliony.
zgadzam się z niektórymi... ale też mnie to wkurza jak ktos mówi ze jest dużo pracy w piotrkowie... PIOMA przez tyle lat się znakomicie rozwijała miała nawet własną szkołę i absolwenci mieli pewną prace w piomie. a teraz Famur chce to wszystko zniszczyć?? tak nie może być PIOMA nie może upaść! jak zaczynałem prace w 1979 roku PIOMA liczyła sobie blisko 6.000 osób, a po upływie lat do 2005r gdy Famur zakupił piome i zaczeła się ,,Redukcja stanowisk,, zostało tylko 1.000 osób. Wtedy też ja straciłem prace po 30 latch, ponieważ do lat pracy liczyła mi się szkoła. I nie wiem co teraz? Kiedy i z czego będę miał emeryture?
Nadstawcie grzbiety i poproście o gumowy wycisk jak na roboli pańszczyźnianych przystało
dlaczego nikt nie mowi ze w piomie odlewni zwaniaja co miesiac 29 osob //
za chciało się kapitalizmu???? To mamy... PIOMA nie powinna być sprzedana... ale jak sprzedawczyki żądzą krajem to tak jest... a Polska to jest "głupi" naród żeby dopuścić do władzy żydostwo to jest paranoja...
Właściciel dąży do być może całkowitej likwidacji Piomy. Świadczą o tym pewne ruchy wewnątrz samej Piomy i zbieranie pewnych informacji które pomogą oszacować koszty takiego ruchu. Jeżeli połaczyć to z zapowiedziami kolejnych coraz nowych zwolnień oraz zupełnym brakiem zainteresowania ze strony ludzi z Katowic tym co się dzieje na Piomie i jakie powstają w związku ze zwolnieniami problemy to układa się to w logiczną całość. Całość równającą się powolnej likwidacji zakłądu.
Ten w/w pracownik ma racje... Tylko jeszcze zapomniał dodać o ośrodku wypoczynkowym w Białej. A teraz juz jest sprywatyzowany... PIOMA się kiedyś liczyła miała pieniądze na wszystko, a ja jestem w dobrej myśli, licze że jak ten właściciel tak zwalnia ludzi i się w ogóle z tym nie liczy. To może jemu też się noga podwinie i przejmie ten zakład jakiś sumienny, uczciwy właściciel... I wtedy znów będą przyjmować tak jak w latach 70-80. To były czasy...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!