metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mk ~mk (Gość)26.03.2012 14:43

"P51" napisał(a):
Spłodzenie kolejnego "dokumentu" nic tu nie zmieni.

Ten dokument, to nie była inicjatywa Urzędu Miasta, ale narzucone obligatryjnie działanie zgodnie z najnowszą ustawą o ochronie zwierząt. Niech się pan Cłapa tak nie przechwala, bo nie kiwnąłby pewnie palcem, gdyby mu akt legislacyjny nie nakazał!
A jeśli chodzi o prawdziwe zmiany, to takie już mają miejsce, bo wolno żyjące koty są już sterylizowane i kastrowane. Choć przyznam, że karmiciele zgłaszający się do schroniska po talony na sterylizację są traktowani przez panią prezes TOZu jak intruzi. Byłam wypytywana jak na przesłuchaniu - od kogo wiem, dlaczego tak późno... Było arogancko i niegrzecznie.

00

sklave sklaveranga26.03.2012 14:14

Cytuję:
Dokument poprawi los bezpańskich zwierząt?

Wow, wow, wow!!!
Jeden papierek a ile to może zmienić.
No jestem pod wrażeniem geniuszu twórcy tego programu.
No, no tysiące lat jak funkcjonuje administracja i nikt na to nie wpadł.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka

00

ares1 ~ares1 (Gość)26.03.2012 09:49

Powołać kolejnego asystenta!Do spraw .... zwierzaków :)))

00

P51 ~P51 (Gość)26.03.2012 10:13

Różnych dokumentów w tym temacie mamy już w tym dzikim kraju dużo.
Czy poprawiły los bezdomnych zwierząt? NIE.
Codziennie widzę dziesiątki wałęsających się zwierząt na ulicach naszego miasta...Mam nadzieję,że ich przybywa...

00

Tartu Tarturanga26.03.2012 10:20

Trzeba psy obowiązkowo chipować !!!

00

ares1 ~ares1 (Gość)26.03.2012 10:22

"Tartu" napisał(a):
Trzeba psy obowiązkowo chipować !!!

A po co że tak zapytam?!

00

Tartu Tarturanga26.03.2012 10:27

"ares1" napisał(a):
A po co że tak zapytam?!

Tłumaczę - wałęsa się pies po mieście - łapią go - sprawdzają właściciela i już wszystko jasne.
Znajdują psa zagłodzonego, skatowanego ... i już wiedzą kto jest właścicielem !!!
Czasem pies zaginie ba... czasem psa ukradną zwłaszcza rasowe ... wtedy bez problemu udowodnisz, że pies należy do danej osoby ...

00

ares1 ~ares1 (Gość)26.03.2012 10:30

Zgadza się tylko kto za to znów ma płacić.Czasami trzeba się nad tym zastanowić!Nie tylko być zapatrzonym w pomoc zwierzakom!Mimo wszystko ludziom trzeba pomagać (nie zapominając o zwierzakach oczywiście w miarę możliwości finansowej)

00

... ~... (Gość)26.03.2012 10:38

"P51" napisał(a):
Różnych dokumentów w tym temacie mamy już w tym dzikim kraju dużo.
Czy poprawiły los bezdomnych zwierząt? NIE.
Codziennie widzę dziesiątki wałęsających się zwierząt na ulicach naszego miasta...Mam nadzieję,że ich przybywa...

... bo zwierzę dokumentów nie czyta a tym bardziej nie pisze... i tak się wałęsając ... pewnie myśli sobie ... w końcu wolne jestem!

00

Tartu Tarturanga26.03.2012 11:38

"ares1" napisał(a):
Zgadza się tylko kto za to znów ma płacić.Czasami trzeba się nad tym zastanowić!Nie tylko być zapatrzonym w pomoc zwierzakom!Mimo wszystko ludziom trzeba pomagać (nie zapominając o zwierzakach oczywiście w miarę możliwości finansowej)

Pragnę przypomnieć, że decydując się na psa trzeba mieć świadomość kosztów jego posiadania.
Chipowanie powinno być i na pewno by się to zwróciło- i to może pomoc zwierzakom ale i ludziom .
Bo zobacz - pies się wałęsa ( może zaginą, może porzucony, a może właściciel zmarł ) ale Ty nie wiesz czy szczepiony czy nie chory ... czy nie stanowi zagrożenia.
Jak psa złapią będzie miał chipa - skontaktują się z właścicielem i wszystko jasne .
Czy pies wraca do właściciela czy zostaje w schronisku ( a wtedy właściciel płaci za całą akcje łapania, badań, i porzucenia psa)
Nie będzie problemu bezpańskich psów - ludzie będą poważnie podchodzić do ich posiadania i zanim się zdecydują to dobrze to przemyślą.
Może na początku to będzie kosztować ale pozwoli to rozwiązać problem i zmniejszyć koszty na przyszłość !
Bo bezpańskie psy to też zagrożenie dla innych !!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat